Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πάμπλο Νερούδα κάνει... βόλτες στους δρόμους του Σαντιάγο

Ο Πάμπλο Νερούδα κάνει… βόλτες στους δρόμους του Σαντιάγο

Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του, ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Πάμπλο Νερούδα ξαναγράφει ερωτικά ποιήματα και περπατά στο Σαντιάγο της Χιλής με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Ο Νερούδα «εμφανίστηκε» για λίγο την Παρασκευή να γράφει στίχους στο παράθυρο του σπιτιού του που τώρα πια είναι μουσείο. Ξαφνικά η φιγούρα του φεύγει και περνά μπροστά από κτίρια και σπίτια, όπως συνήθιζε να κάνει βόλτες στους δρόμους του Σαντιάγο.

Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του, ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Πάμπλο Νερούδα ξαναγράφει ερωτικά ποιήματα και περπατά στους δρόμους του Σαντιάγο στη Χιλή με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Ο Νερούδα «εμφανίστηκε» για λίγο την Παρασκευή να γράφει στίχους στο παράθυρο του σπιτιού του που τώρα πια είναι μουσείο.

Ξαφνικά η φιγούρα του φεύγει και περνά μπροστά από κτίρια και σπίτια, όπως συνήθιζε να κάνει βόλτες στους δρόμους του Σαντιάγο.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας του ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα για τα 110 χρόνια από τη γέννησή του στις 12 Ιουλίου του 1904.

Μέσα από έναν κινούμενο προτζέκτορα ο Νερούδα εμφανίζεται μπροστά σε κτίρια, δίνοντας την εντύπωση ότι περπατάει στους δρομους του Σαντιάγο.

Ο Πάμπλο Νερούδα κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1971 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποιητές ερωτικών ποιημάτων στον κόσμο.

Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973 σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα -η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται «Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα» και κυκλοφόρησε το 1924- όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024