Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 10 Ιουλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 10 Ιουλίου

Επτά ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες σε μια ζεστή κινηματογραφική εβδομάδα που περιλαμβάνει ταινίες για όλα τα γούστα: κοινωνικές ταινίες, περιπέτειες, κωμωδίες. Μεταξύ άλλων, ο Ζαν Πιέρ Ζενέ υπογράφει μια χαριτωμένη περιπέτεια για έναν νεαρό εφευρέτη.

Επτά ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες σε μια ζεστή κινηματογραφική εβδομάδα που περιλαμβάνει ταινίες για όλα τα γούστα: κοινωνικές ταινίες, περιπέτειες, κωμωδίες. Μεταξύ άλλων, ο Ζαν Πιέρ Ζενέ υπογράφει μια χαριτωμένη περιπέτεια για έναν νεαρό εφευρέτη.

Ο απρόβλεπτος κύριος Σπίβετ

(3/5)

Ο κύριος Σπίβετ δεν είναι καθόλου… κύριος. Είναι ένα δεκάχρονο αγόρι, σπουδαίος εφευρέτης, που ζει με τους γονείς και την αδελφή του σε ένα ράντσο στη Μοντάνα. Λόγω μιας εκπληκτικής εφεύρεσης, το ινστιτούτο Σμιθσόνιαν προτίθεται να του απονείμει βραβείο -χωρίς να γνωρίζει την ηλικία του. Ο Τ.Σ.Σπίβετ το σκάει από το σπίτι και πραγματοποιεί ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο περιπέτειες. Ο Ζαν Πιέρ Ζενέ χρησιμοποιεί στοιχεία από την Αμελί του, αλλά φτιάχνει μια ταινία που θυμίζει κλασική περιπέτεια. Κωμικά στοιχεία, αλλά και δραματικά διαπλέκονται σε μία φαντασμαγορική ταινία (πολύ καλή η χρήση του 3D) που μοιάζει λίγο άνιση και υπερβολικά παραδοσιακή, αλλά αποτελεί ένα ενδιαφέρον ταξίδι για τον θεατή. Ενδιαφέρουσα η ερμηνεία του μικρού Κάιλ Κάτλετ, τον οποίο συντροφεύουν η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και η Τζούντι Ντέιβις.

Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ Ζενέ
Πρωταγωνιστούν: Κάιλ Κάτλετ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζούντι Ντέιβις, Κάλουμ Κιθ Ρένι, Νιβ Ουίλσον

Ο θυρωρός

Ο σκηνοθέτης των [REC] Χάιμε Μπαλαγκέρο, επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ, με το οποίο επιχειρεί μία μελέτη πάνω στο κακό. Ο Σέζαρ (Λουίς Τοσάρ), είναι θυρωρός σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, πίσω από τη μάσκα της προθυμίας του, κρύβει ένα εξαιρετικά σαδιστικό πρόσωπο. Και θα βρει το τέλειο θύμα στο πρόσωπο της Κλάρα (Μάρτα Ετούρα), μιας νεαρής, αισιόδοξης κοπέλας.

Σκηνοθεσία: Χάιμε Μπαλαγκέρο
Πρωταγωνιστούν: Λουίς Τοσάρ, Μάρτα Ετούρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν

Ο κύκλος των αναμνήσεων

(2/5)

Η ταινία εξερευνά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: την ιστορία ενός βρετανού στρατιώτη που κρατήθηκε αιχμάλωτος πολέμου από τους Ιάπωνες στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έρικ Λόμαξ, την πραγματική ιστορία του οποίου παρακολουθούμε, πέφτει θύμα βασανισμού και εξαναγκάζεται να εργαστεί σκληρά στη σιδηροδρομική σύνδεση Ταϊλάνδης – Βιρμανίας. Χρόνια μετά, παραμένει ένας βασανισμένος άνδρας που θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα πάρει εκδίκηση για το κακό που του έκαναν. Ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Τεπλίτζκι προσεγγίζει το θέμα του με τρόπο υπερβολικά ακαδημαϊκό και χωρίς ιδιαίτερη ψυχή, καθώς παρακολουθεί το σήμερα και τα όσα συνέβησαν στη μαλαισιανή ζούγκλα. Και αν το κομμάτι στη ζούγκλα παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον -κυρίως εξαιτίας της εξαιρετικής ερμηνείας του Τζέρεμι Ίρβιν (ο Λόμαξ σε νεαρή ηλικία) που μελέτησε τον… μεγαλύτερο εαυτό του, Κόλιν Φερθ- και το δεύτερο μέρος διασώζεται εξαιτίας του μέτρου που επιδεικνύει ο Φερθ, δεν μπορούμε να βρούμε κάτι καλό να πούμε για την Νικόλ Κίντμαν. Ο ρόλος της και η ερμηνεία της είναι όχι μόνο αδιάφορα, αλλά καταστρεπτικά για την ταινία.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Τεπλίτζκι
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Τζέρεμι Ίρβιν, Στέλαν Σκάρσκαρντ

38 Μάρτυρες

Μια νύχτα, το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας ανακαλύπτεται σε λίμνη αίματος στο χωλ εισόδου ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων. Το ποιος, γιατί και πώς δεν ειναι το θέμα της ταινίας. Όπως προκύπτει στην έρευνα, τις απεγνωσμένες κραυγές της κοπέλας που δολοφονήθηκε άκουσαν 38 μάρτυρες οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την βοηθήσουν. Ο Πιέρ, καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού είναι ένας απο αυτούς τους 38. Κατατρεγμένος από ενοχές και τύψεις, ο Πιέρ πηγαίνει τελικά στην αστυνομία για να αποκαλύψει την αλήθεια. Αλλά το να πεις την αλήθεια δεν είναι ποτέ εύκολο…

Σκηνοθεσία: Λικάς Μπελβό
Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Ατάλ, Σοφί Κεντόν, Νικόλ Γκαρσιά, Φρανσουά Φερολετό, Νατάσα Ρενιέ, Πατρίκ Ντεκάμπ

Τρεις μέρες διορία

(1,5/5)

Ο Κέβιν Κόστνερ επιστρέφει στην περιπέτεια. Στην ταινία Τρεις Μέρες Διορία ερμηνεύει έναν πράκτορα της CIA, ο οποίος όταν μαθαίνει ότι είναι άρρωστος, επιστρέφει στο Παρίσι, στην αποξενωμένη σύζυγο και την κόρη του. Την ίδια στιγμή καλείται να εκπληρώσει μια ακόμα αποστολή. Ο χαρακτήρας του ακολουθεί τα βήματα άλλων γερασμένων πρακτόρων που καλούνται να φέρουν εις πέρας μία τελευταία αποστολή. Πρόκειται για έναν ρόλο με κωμικά στοιχεία που ένας ηθοποιός σαν τον Μπρους Γουίλις θα απογείωνε. Ο Κόστνερ, όμως, προσεγγίζει τον χαρακτήρα του πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα όποια φρεσκάδα επιχειρεί να δείξει η ταινία να «πνίγεται». Όσο για το τέλος, αυτό είναι υπερβολικά προβλέψιμο.

Σκηνοθεσία: McG
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Χέιλι Στάινφιλντ, Άμπερ Χερντ

Το 24ωρο μιας ξανθιάς

(0,5/5)

Απαράδεκτη ταινία που παρουσιάζει τις συμφορές μιας ξανθιάς ως κωμωδία… Το κακό ξεκινάει από την αρχή, όπου ένα κίτρινο στενό φόρεμα ταυτίζεται με την… πορνεία. Όσο και αν προσπαθεί η Ελίζαμπεθ Μπανκς μοιάζει μάλλον υστερική παρά αστεία, ενώ το σενάριο είναι μια επανάληψη δεκάδων αδιάφορων ταινιών.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Μπριλ
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέιμς Μάρσντεν

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024