Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινηματογραφικός ιερέας σκαρφίζεται ένα «Θεϊκό κόλπο»

Κινηματογραφικός ιερέας σκαρφίζεται ένα «Θεϊκό κόλπο»

Η πιο σκεπτόμενη κωμωδία του καλοκαιριού έρχεται από την Κροατία. Ο λόγος για το «Θεϊκό Κόλπο» του Βίνκο Μπρέσαν που έχει ως ήρωα έναν ιερέα, αποφασισμένο να αυξήσει τις γεννήσεις σε ένα μικρό νησί των Δαλματικών Ακτών. Μαζί με τον περιπτερά αποφασίζουν να τρυπήσουν όλα τα προφυλακτικά και γρήγορα στο κόλπο μπαίνει και ο φαρμακοποιός. Ο Μπρέσαν δεν παραλείπει, πάντως, να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της θρησκείας. Δείτε το υποτιτλισμένο τρέιλερ

Η πιο σκεπτόμενη κωμωδία του καλοκαιριού έρχεται από την Κροατία.

Το «Θεϊκό Κόλπο» του Βίνκο Μπρέσαν ρίχνει μια καυστική ματιά στις τακτικές της καθολικής εκκλησίας, ενώ χρησιμοποιεί δραματικά στοιχεία για να ασχοληθεί με ηθικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, την υπογεννητικότητα και το σεξ.

Ήρωας της ταινίας είναι ο πατήρ Φαμπιάν, ο οποίος φτάνει σε ένα μικρό νησί των Δαλματικών ακτών που μαστίζεται από υπογεννητικότητα. Υπό την απειλή να μειωθεί το καθολικό ποίμνιο του, συλλαμβάνει ένα σατανικό σχέδιο για να αυξήσει τις γεννήσεις. Με τη βοήθεια του περιπτερά του χωριού τρυπάνε όλα τα προφυλακτικά που είναι προς πώληση, ενώ αργότερα μπαίνει στο κόλπο και ο φαρμακοποιός του χωριού, ο οποίος αντικαθιστά τα αντισυλληπτικά χάπια με βιταμίνες. Σύντομα, μία σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα προκαλέσουν το απόλυτο χάος και το αφελές σχέδιο θα φανερώσει όλες τις αδυναμίες του.

  • Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το υποτιτλισμένο τρέιλερ της ταινίας

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει: «Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο σκηνικό για μια τέτοια υπόθεση από τα Βαλκάνια που βρέχονται από τη Μεσόγειο, τα οποία γνωρίζω πολύ καλά γιατί κι εγώ μεγάλωσα εκεί, σε μια μικρή πόλη της Αδριατικής Ακτής. Αυτή η περιοχή διαθέτει μια καταπληκτική, συναισθηματική και οπτική τρέλα που είναι πειστική και ρεαλιστική και από την άλλη ιδιαίτερα σουρεαλιστική, ενώ η Καθολική Εκκλησία και τα δόγματα της κουβαλάνε αντιφάσεις ειλικρίνειας και μεθόδευσης, σεξουαλικότητας, αγάπης για τον συνάνθρωπο, θρησκείας και υποκρισίας… Είμαι πεπεισμένος ότι ο θεατής θα αναγνωρίσει όλα αυτά τα στοιχεία σε μία ταινία και θα τα αποδεχτεί ως αληθινά μόνο μέσω του είδους της κωμωδίας, της λαϊκής κωμωδίας, με τα καλαμπούρια και τη χυδαιότητα του είδους που συναντάμε στην commedia dell’ arte».

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 14 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024