Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Ιουνίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Ιουνίου

Για άλλη μία φορά (μετά τις Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα), ο Τόμι Λι Τζόουνς αποδεικνύει ότι εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός είναι και πολύ καλός σκηνοθέτης. Το Μέχρι το Τέλος είναι μια σπουδαία ταινία, ευρωπαϊκής ευαισθησίας και αμερικανικών καταβολών για τη σκληρή ζωή στην Άγρια Δύση.

Για άλλη μία φορά (μετά τις Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα), ο Τόμι Λι Τζόουνς αποδεικνύει ότι εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός είναι και πολύ καλός σκηνοθέτης. Το Μέχρι το Τέλος είναι μια σπουδαία ταινία, ευρωπαϊκής ευαισθησίας και αμερικανικών καταβολών για τη σκληρή ζωή στην Άγρια Δύση.

Μέχρι το Τέλος

(4/5)

Μία σκληροτράχηλη γυναίκα ζει μόνη της στην Άγρια Δύση και αναζητά σύζυγο. Όταν τρεις από τις γυναίκες της περιοχής τρελαθούν από τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης, εκείνη και ένας ηλικιωμένος τυχοδιώκτης θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να μεταφέρουν τις γυναίκες στα ανατολικά. Η ταινία δείχνει τη δύναμη του Τόμι Λι Τζόουνς στη σκηνοθεσία και την ιδιαίτερη ευαισθησία του.

Οι ηρωίδες του δεν είναι καρικατούρες, αλλά πραγματικές υπάρξεις με ανασφάλειες, φόβους, προβλήματα που διογκώνονται κάτω από το βάρος μιας ζωής γεμάτης κακουχίες. Στο μεγαλύτερό της διάστημα εξαιρετική, η ταινία του Τόμι Λι Τζόουνς ρίχνει μια άγνωστη ματιά στην αμερικανική ιστορία, σχολιάζοντας παράλληλα τη θέση της γυναίκας μέσα σε αυτήν. Και αν προς το τέλος, ο σκηνοθέτης/ηθοποιός ξεφεύγει σε πιο κλασικά μονοπάτια και αν δεν φτάνει την ποίηση που είχαν οι Τρεις Ταφές, ποτέ δεν εγκαταλείπει την «ευρωπαϊκή» ματιά του και τη λυρική ματιά του.

Σκηνοθετώντας τις αχανείς αμερικανικές εκτάσεις με τρόπο που αποτίνει φόρο τιμής στα σπουδαία γουέστερν του παρελθόντος, ο Τόμι Λι Τζόουνς δείχνει τι συμβαίνει πίσω από τις ιστορίες με τους παράνομους, το πρόσωπο μιας Αμερικής βάρβαρης που ψάχνει να ανακαλύψει ψήγματα ανθρωπιάς. Εξαιρετική η Χίλαρι Σουάνκ.

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς
Πρωταγωνιστούν: Τόμι Λι Τζόουνς, Χίλαρι Σουάνκ, Μέριλ Στριπ, Μιράντα Ότο, Γκρέις Γκράμερ, Τζον Λίθγκοου, Τζέιμς Σπέιντερ

Τα καλύτερα έρχονται

Η Καρολίν (Φανί Αρντάν) επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε και έχει μια καινούρια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, τον σύζυγο και πάνω από όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μια κάρτα μέλους σε ένα club συνταξιούχων.

Παραδόξως, εκεί θα έρθει σε επαφή με τον νεαρό καθηγητή πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Καρολίν θα βιώσει μια δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί τον νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρο της. Για αυτήν η συνταξιοδότηση είναι μια ολοκαίνουρια αρχή.

Σκηνοθεσία: Μαριόν Βερνού
Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Σενέ

Transformers 4: Εποχή Αφανισμού (Και σε 3D)

(1/5)

Μετά τις μάχες στο Σικάγο, η CIA κυνηγά τα καλά Autobot που βοήθησαν στη νίκη εναντίον των κακών Decepticon. Ένας εφευρέτης, η κόρη του και ο σύντροφός της θα μπλεχτούν στην περιπέτεια και θα προσπαθήσουν να σώσουν τα Autobot, την ώρα που ρομπότ, μεγάλες εταιρείες και πράκτορες μπλέκονται στο κυνήγι.

Εντυπωσιακό από άποψη εφέ, αλλά χωρίς ψυχή, η τέταρτη ταινία Transformers είναι μια συρραφή εκρήξεων και ρομποτικών μεταμορφώσεων. Οποιαδήποτε προσπάθεια για χιούμορ αποτυγχάνει, οι χαρακτήρες είναι χάρτινοι, η πλοκή αδιάφορη (πόση ώρα εκρήξεων να παρακολουθήσει κανείς), η διάρκεια αδικαιολόγητα μεγάλη.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι
Πρωταγωνιστούν: Mαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πελτζ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κέλις Γκρέιμερ

Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι

(1/5)

Animation για μικρά παιδιά, η ταινία παρακολουθεί την επιστροφή της Ντόροθι στη Χώρα του Οζ. Τρομακτικοί ζογκλέρ, ιπτάμενες μαϊμούδες και οι γνωστοί ήρωες του Μάγου του Οζ προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση, αλλά δεν τα καταφέρνουν, καθώς και το κινούμενο σχέδιο είναι αδιάφορο, αλλά και η ιστορία ταιριάζει περισσότερο σε τηλεταινία. Εξίσου αδιάφορα και τα τραγούδια. Πιθανώς να το ευχαριστηθούν μόνο τα πολύ μικρά παιδιά.

Σκηνοθεσία: Νταν Στ. Πιερ και Γουίλ Φιν
Με τις φωνές των: Βάσιας Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνου Κακκανά, Εβελίνας Αραπίδη, Ζαφείρη Κουτελιέρη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024