Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To 18o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ από τις 4 Ιουλίου

To 18o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ από τις 4 Ιουλίου

Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου επανέρχεται δυναμικά το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, με συζητήσεις, αλλά και συναυλίες που θα πλημμυρίσουν με μουσικές την Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. «Στον απόηχο των αγώνων για αλληλεγγύη, ισότητα, αξιοπρέπεια, συμμετοχή το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας φαντάζει μια μεγάλη, φωτεινή γιορτή σε μια πόλη που αρνείται να βυθιστεί στα σκοτάδια του Μεσαίωνα» λένε οι διοργανωτές. Δείτε το πρόγραμμα και το φωτορεπορτάζ

Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου επανέρχεται δυναμικά το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, με συζητήσεις, αλλά και συναυλίες που θα πλημμυρίσουν με μουσικές την Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

«Την ίδια στιγμή που η ναζιστική βία και ρητορεία προσπαθεί να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία, κράτος και κυβέρνηση συνεχίζουν την πολιτική των άγριων διακρίσεων, αρνούνται άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια στα παιδιά, νομιμοποίηση στους μετανάστες. Αντιθέτως, χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής για «ξένους» –με «αρκετό χώρο» για… ντόπιους τοξικοεξαρτημένους, αστέγους και οποιονδήποτε μπορεί στο μέλλον να «ενοχλεί». Ταυτόχρονα, χιλιάδες μετανάστες εγκλωβίζονται αβοήθητοι στην πόλη μας και στη χώρα, ενώ εκατοντάδες άλλοι οδηγούνται στο θάνατο στα σύνορα και ανοιχτά στη θάλασσα (με αμέτρητες τραγωδίες σαν το Φαρμακονήσι και τη Λαμπεντούζα) απ’ τις πολιτικές και τα κατασταλτικά όργανα της ΕΕ. Μιας ΕΕ στην οποία ενισχύονται επικίνδυνα τα ακροδεξιά μορφώματα και αναδύονται τα νεοναζιστικά» αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Στον απόηχο των αγώνων για αλληλεγγύη, ισότητα, αξιοπρέπεια, συμμετοχή το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας φαντάζει μια μεγάλη, φωτεινή γιορτή σε μια πόλη που αρνείται να βυθιστεί στα σκοτάδια του Μεσαίωνα. Ένα φεστιβάλ πλούσιο τόσο σε φυλετική και πολιτισμική πολυχρωμία όσο και σε πολιτικές εκδηλώσεις» προσθέτει η ανακοίνωση.

Δείτε το πρόγραμμα των συζητήσεων

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου στη σκηνή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι: Deus Ex Machina, Villagers of Ioannina City, Άλλος Κόσμος & Frank Panx , Mr Highway Band, Thee holy strangers, Homeless Art.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου η βραδιά είναι hip hop με: 12ος Πίθηκος, 307 Jam Squad, Flow Job, Tiny Jackal, Human, Μόνιμος Κάτοικος and the Crimsons, Wolfy Funk Project feat. Elephant Phinix.

Την Κυριακή 6 Ιουλίου, τη σκυτάλη παίρνει το ελληνικό τραγούδι (έντεχνο και λαϊκό) με Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μελίνα Κανά, Βαγγέλη Κορακάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου και Βαγγέλη Καζαντζή, Μαρία Παπαγεωργίου, Usurum.

Παράλληλα, κάθε βράδυ θα εμφανίζεται ρεμπέτικη κομπανία στην ταβέρνα του Φεστιβάλ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από τις μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ θα περάσουν συγκροτήματα δεύτερης γενιάς μεταναστών, αλλά και καλλιτεχνικά/πολιτιστικά σχήματα μεταναστών και προσφύγων που θα μυήσουν τους θεατές στις παραδοσιακές μουσικές και τους χορούς του τόπου καταγωγής τους.

Δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024