Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΕΡΙΤ: Υπό συγκρότηση τρία μουσικά σύνολα

ΝΕΡΙΤ: Υπό συγκρότηση τρία μουσικά σύνολα

Τρία μουσικά σύνολα (συμφωνική ορχήστρα, χορωδιακό σύνολο και ορχήστρα ποικίλης μουσικής) θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο της ΝΕΡΙΤ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόραση ΑΕ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και Μέσων Ενημέρωσης Σοφία Βούλτεψη. Για τη συμφωνική ορχήστρα ήδη εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και ξεκίνησαν οι ακροάσεις.

Τρία μουσικά σύνολα θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο της ΝΕΡΙΤ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόραση ΑΕ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και Μέσων Ενημέρωσης Σοφία Βούλτεψη.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, «ο καθορισμός των μουσικών που θα απαρτίζουν τα μουσικά σύνολα γίνεται βάσει των ελαχίστων απαιτήσεων για μια αξιοπρεπή παρουσία αυτών σε σχέση με τους επιδιωκόμενους σκοπούς».

Προβλέπονται 70 μουσικοί για τη συμφωνική ορχήστρα και, όπως επισημαίνεται, «ο αριθμός αυτός δεν είναι από τους μεγαλύτερους αναφορικά με τη διεθνή πραγματικότητα». Στο σημείο αυτό αναφέρεται πως η Philarmonia Orchestra αποτελείται από 72 μουσικούς.

Προβλέπεται επίσης χορωδιακό σύνολο 30 χορωδών, ενώ η ορχήστρα ποικίλης μουσικής θα αποτελείται από 10 άτομα.

«Η δυνατότητα διεύρυνσης των συνόλων θα εξαρτηθεί και από την εν γένει οικονομική δυνατότητα του οργανισμού» αναφέρεται στο έγγραφο της ΝΕΡΙΤ.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την έγκριση πρόσληψης για τους μουσικούς της συμφωνικής ορχήστρας έχει ήδη εκδοθεί και αυτές τις ημέρες γίνονται οι ακροάσεις. Το αίτημα για ΠΥΣ για τα υπόλοιπα σύνολα έχει ήδη ετοιμαστεί από το νομικό τμήμα της ΝΕΡΙΤ. Οι μουσικοί που θα επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση έργου για 150 συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα με μια προοπτική περίπου τριών ετών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, για τα μουσικά σύνολα της ΝΕΡΙΤ με την οποία έχει επισημάνει ότι τα μουσικά σύνολα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχουν πανευρωπαϊκά ιδιαίτερη αξία, καθώς συνδέονται με τη ραδιοτηλεοπτική επικοινωνία και την πολιτιστική προσφορά του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και ασκούν συστηματική ηχογραφική δραστηριότητα, με κύριο αντικείμενο την εθνική μουσική δημιουργία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024