Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Rise Up», οι ηπιότερες αποδοκιμασίες και η Κοντσίτα

Το «Rise Up», οι ηπιότερες αποδοκιμασίες και η Κοντσίτα

Με ευκολία πέρασε για μια ακόμα φορά το εμπόδιο του ημιτελικού της Eurovision η Ελλάδα με το «Rise Up» των Freaky Fortune και Riskykidd. Εξίσου φαντασμαγορική η βραδιά με αρκετές εκπλήξεις: φαβορί έμειναν εκτός τελικού, ενώ την παράσταση έκλεψε χωρίς αμφιβολία η Κοντσίτα από την Αυστρία. Δεν έλειψαν πάντως και αυτή τη φορά οι αποδοκιμασίες.

Με ευκολία πέρασε για μια ακόμα φορά το εμπόδιο του ημιτελικού της Eurovision η Ελλάδα με το «Rise Up» των Freaky Fortune και Riskykidd. Εξίσου φαντασμαγορική η βραδιά με αρκετές εκπλήξεις: φαβορί έμειναν εκτός τελικού, ενώ την παράσταση έκλεψε χωρίς αμφιβολία η Κοντσίτα από την Αυστρία.

Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Εurovision, ο οποίος γίνεται στην Κοπεγχάγη είναι οι εξής:

  • Ελλάδα: Rise Up (Freaky Fortune feat Riskykidd)
  • Μάλτα: Coming Home
  • Νορβηγία: Silent Storm
  • Πολωνία: My Słowianie – We Are Slavic
  • Αυστρία: Rise Like A Phoenix
  • Φινλανδία: Something Better
  • Λευκορωσία: Cheesecake
  • Ελβετία: Hunter Of Stars
  • Σλοβενία: Round And Round
  • Ρουμανία: Miracle

Οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν ούτε στον δεύτερο ημιτελικό, με «θύμα» το τραγούδι της Λευκορωσίας. Ήταν όμως ηπιότερες -σε σχέση με εκείνες του πρώτου ημιτελικού κατά της Ρωσίας.

Κατά πάσα πιθανότητα αποδίδονται στη στενή σχέση που διατηρεί πολιτικά η χώρα με την Ρωσία του Πούτιν.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια μικρή αναφορά στο ξεπερασμένο οικονομικό μοντέλο της Δανίας και πώς η χώρα γρήγορα σχεδίασε το πέρασμά της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αλλωστε, και ο ίδιος ο χώρος που γίνεται ο 59ος διαγωνισμός υπήρξε παλαιότερα ναυπηγείο.

Η ελληνική αποστολή σχεδίασε -κατά την φετινή ιδέα των διοργανωτών- τη σημαία της Ελλάδας με τη χρήση μιας πετσέτας απλωμένης στην παραλία και των λευκών κοχυλιών που οι καλλιτέχνες μάζεψαν από την άμμο και τη θάλασσα. Φόντο ασφαλώς το απέραντο γαλάζιο.

Το «Rise Up» ξεσήκωσε την αρένα, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρωταθλητής τραμπολίνο, Αρτούρ Τζιερεμιάν, ο οποίος καθοδήγησε τους τραγουδιστές λίγο πριν το φινάλε όταν ανέβηκαν και εκείνοι στο στρώμα.

Έκπληξη αποτέλεσε η αποτυχία του Ισραήλ να περάσει στον τελικό, καθώς θεωρείτο ένα από τα φαβορί.

Την παράσταση έκλεψε χωρίς αμφιβολία η Conchita Wurst από την Αυστρία. Γεννημένος ως Τόμας Νόιβιρτ το 1988, όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο που δημιούργησε, σπούδασε σε σχολή μόδας και έλαβε μέρος σε σόου της τηλεόρασης της χώρας του.

Ως Conchita γεννήθηκε στην Κολομβία και μεγάλωσε στην Γερμανία. Έλαβε επίσης μέρος σε τηλεοπτικά σόου και προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να προκριθεί στην Eurovision για την Αυστρία το 2012.

Σημειώνει παράλληλα, ότι η Conchita δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην προκατάληψη και τις διακρίσεις που υφίστατο ο Τόμας.

«Η κυρία με την γενειάδα είναι δήλωση στο θέμα της ανοχής. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με το δικαίωμα να ζει ο καθένας τη ζωή του όπως επιθυμεί, εφόσον δεν πληγώνει τον διπλανό του» αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το τραγούδι της Αυστρίας ήταν το τελευταίο που ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, πράγμα που όπως φάνηκε έκανε και την Conchita να καρδιοχτυπήσει.

Μια ακόμα εξαιρετική ιδέα από τους διοργανωτές ήταν η «αλίευση» των πιο επιτυχημένων χορευτικών που είχαν ανεβάσει οι ίδιοι οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι καλύτεροι πήραν το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη προκειμένου να παρουσιάσουν ζωντανά την ιδέα τους. Έτσι στη σκηνή βρέθηκαν από ένα μικρό κοριτσάκι μέχρι μια ηλικιωμένη κυρία 85 ετών.

Υπήρξε όμως και μια προσωρινή αλλαγή του χάρτη: οι Αυστραλοί είναι τόσο φανατικοί οπαδοί του διαγωνισμού που ήθελαν να πάρουν μέρος. Όταν όμως τούς ενημέρωσαν ότι αυτό δεν γίνεται για… γεωγραφικούς λόγους, «σήκωσαν» την ήπειρο και την έφεραν στην Ευρώπη.

Κατά σύμπτωση την τοποθέτησαν στη θέση της Βρετανίας και η σκηνή γέμισε με Αυστραλούς που κρατούσαν σανίδες του σερφ και κουκλάκια κοάλα.

Πάντως, οι διοργανωτές έκαναν και μια ζωντανή σύνδεση με Σίδνεϊ, όπου αρκετός κόσμος -σε κλίμα Eurovision- περίμενε να στείλει τις ευχές του. Και ήταν 6 το πρωί, τοπική ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό που έγινε την Τρίτη είναι οι: Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ισλανδία.

Οι ιδρυτικές χώρες του θεσμού (ενισχύουν και οικονομικά τη διοργάνωση) δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία – γνωστές και ως «BIG 5»- έχουν περάσει κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη διοργανώτρια Δανία.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου (22:00, ΝΕΡΙΤ).

Το επίσημο hashtag του διαγωνισμού είναι #JoinUs

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024