Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες, εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας, δίνει τη δυνατότητα στους Αθηναίους και τους επισκέπτες στην Αθήνα να «ξεναγηθούν» στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που μετρά έξι μήνες λειτουργίας.

Μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες, εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας, δίνει τη δυνατότητα στους Αθηναίους και τους επισκέπτες στην Αθήνα να «ξεναγηθούν» στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που μετρά έξι μήνες λειτουργίας.

Μικρές συναυλίες «τσέπης» με πιάνο και μία ή δυο φωνές για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν την εμπειρία του λυρικού θεάτρου στο μελλοντικό του σπίτι στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) στο Φάληρο, πολυαισθητικά εργαστήρια για άτομα με προβλήματα όρασης ή τυφλότητα, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, τεχνικά σεμινάρια για φοιτητές και επαγγελματίες τεχνικής κατεύθυνσης, σεμινάρια βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, διαγωνισμούς, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ακτίνες Δράσεις- Σημεία Επαφής».

To πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ τους επόμενους μήνες και έως το τέλος του έτους δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αθήνας να αποκτήσουν μια πρώτη ιδέα για τον χαρακτήρα, τη λειτουργία, τις υπηρεσίες και τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο ΚΠΙΣΝ, στη Λυρική Σκηνή, στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στο πάρκο που θα τις περιβάλλει, από το 2016.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ Γιάννης Τροχόπουλος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ Πάνος Παπούλιας ενημέρωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη για την πορεία των εργασιών, την επισκεψιμότητα του Κέντρου Επισκεπτών και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Περισσότερες από 14.000 επισκέψεις δέχθηκε το Κέντρο Επισκεπτών στο εξάμηνο που διανύσαμε από τον Οκτώβριο του 2013 ως σήμερα, 1.300 άτομα συμμετείχαν σε 47 οργανωμένες επισκέψεις στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων και τις οικολογικές ευαισθησίες που διέπουν τον σχεδιασμό του ενώ υπολογίζεται ότι ως τον εφετινό Μάιο 1.480 μαθητές από συνολικά 141 σχολικές τάξεις θα έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Επισκεπτών.

Υπεύθυνη για τη δομή και τον προγραμματισμό των δράσεων στο Κέντρο Επισκεπτών είναι η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, ενώ την ευθύνη του σχεδιασμού και του περιεχομένου του ενημερωτικού και παιδαγωγικού υλικού έχει η Χαρά Μαραντίδου.

Το Κέντρο Επισκεπτών βρίσκεται πάνω στην Εσπλανάδα και είναι μια προσωρινή ελαφρά κατασκευή που σχεδίασαν οι φοιτητές αρχιτεκτονικής Σπύρος Γιωτάκης και Άγις-Παναγιώτης Μουρελάτος, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή του ΚΠΙΣΝ Ρέντσο Πιάνο κατόπιν πανελλήνιου φοιτητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε και χρηματοδότησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σκοπός του είναι αφενός να αποτελεί σημείο ενημέρωσης για το ΚΠΙΣΝ και αφετέρου να λειτουργεί ως πολιτισμικός πόλος χτίζοντας δεσμούς με το ΚΠΙΣΝ, που θα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του το 2016.

Το Κέντρο Επισκεπτών και τις δράσεις του θα γνωρίσουν και οι κάτοικοι άλλων δήμων, των δεκατριών δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ», διαδίδοντας το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ για ανοιχτή πρόσβαση όλων των πολιτών στην τέχνη, στην παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι ανοιχτό καθημερινά Τρ.-Παρ.: 10:00 π.μ.- 20:00 μ.μ. και Σαβ.- Κυρ.: 08:00 π.μ.- 20:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις στο εργοτάξιο πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, στις 11:00 π.μ. κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Δείτε περισσότερα για τις εκδηλώσεις

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024