Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλούσιο το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι

Πλούσιο το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι

Πλούσιο σε συναυλίες θα είναι το φετινό καλοκαίρι, αφού διάσημα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο καταξιωμένων φεστιβάλ, όπως το Rockwave (10-13/7) και το Eject Festival (25/6). Δείτε αναλυτικά ποιους θα υποδεχθούμε.
 

Πλούσιο σε συναυλίες θα είναι το φετινό καλοκαίρι, αφού διάσημα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο καταξιωμένων φεστιβάλ, όπως το Rockwave (10-13/7) και το Eject Festival (25/6).

Δείτε αναλυτικά ποιους θα υποδεχθούμε:

Gogol Bordello (8 Μαΐου)
Μια από τις πιο ρυθμικές μπάντες, οι gypsy punk rockers «Gogol Bordello», πιστοί στο ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό επιστρέφουν για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του νέου τους δίσκου, «Pura Vida Conspiracy», οι Gogol Bordello έρχονται για να αφυπνίσουν τις τσιγγάνικες ψυχές των Ελλήνων θαυμαστών τους, με τα νέα τους κομμάτια που είναι εμποτισμένα με ιδέες βασισμένες στην ανατολική φιλοσοφία.

Τιμές εισιτηρίων: Τα πρώτα εισιτήρια: 26 ευρώ, μετά την εξάντληση τους: 29 ευρώ.

Προπώληση: Ticket House, ηλεκτρονικά στο www.tickethouse.gr , στο www.ticketpro.gr

Pink Martini (17 Μαΐου)
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge-jazz σκηνής παγκοσμίως, επιστρέφει τον Μάιο για μια μοναδική συναυλία στο Γκάζι Live, το Σάββατο 17 Mαΐου.

Με την τραγουδίστριά τους Τσάινα Φορμπς, θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, τις Αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του ’30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ν. Υόρκη.

Συνδυάζοντας στη μουσική τους ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, οι Pink Martini δημιουργούν ένα αισθησιακό κράμα, που διατηρεί τη φρεσκάδα του ενώ το τελευταίο τους άλμπουμ «Dream A Little Dream» που μόλις κυκλοφόρησε, περιλαμβάνει δεκαπέντε τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τη Ρουάντα μέχρι τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τιμές εισιτηρίων: Γ’ ζώνη (ορθίων κάτω και άνω διάζωμα): 30 ευρώ, Γ’ ζώνη φοιτητικό-ανέργων (ορθίων κάτω και άνω διάζωμα): 25 ευρώ, Β’ ζώνη (καθήμενων άνω διάζωμα): 40 ευρώ, Α’ ζώνη (καθήμενων κάτω και άνω διάζωμα): 50 ευρώ, Α’ ζώνη (τραπέζια 4 ατόμων άνω διάζωμα): 200 ευρώ.

Προπώληση: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, τηλεφωνικά στο 118765, ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και www.weticket.gr

Moonspell (24 Μαΐου)
Οι Μoonspell έρχονται για ένα ειδικό σόου αφιερωμένο στους Έλληνες θαυμαστές τους, βασισμένο στα παλαιότερα άλμπουμ τους «Wolfheart» και «Irreligious», το Σάββατο 24 Μαΐου, στη σκηνή Stage Volume 1.

Πρόκειται για ένα δίωρο vintage πρόγραμμα με τίτλο «Night of The Wolf» που έχει παρουσιαστεί σε ελάχιστες εορταστικές εμφανίσεις των Πορτογάλων ανά τον κόσμο, με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στις τυχερές χώρες. Τo «Wolfheart» και το «Irreligious» που θεωρούνται αντιπροσωπευτικά δείγματα του extreme metal ήχου, σύστησαν δισκογραφικά (1995) τους Moonspell σαν μια από τις πιο ανερχόμενες μπάντες του χώρου.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα μοναδικό σόου και ένα ταξίδι στο χρόνο με τα γνωστά gothic και death στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Moonspell.

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (προπώληση) και 28 ευρώ (ταμείο).

Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54), Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22), ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr

Thievery Corporation (17 Ιουνίου)
Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην Ελλάδα με δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αφορμή είναι το νέο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί από την 1η Απριλίου με τίτλο «Depth of my Soul», και έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό με τα φωνητικά της Shana Halligan. Ένα άλμπουμ εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής.

Το δίδυμο των Thievery Corporation, οι Eric Hilton & Rob Garza, επιστρέφουν για να αναμείξουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν latin, bossanova, downtempo electro και breakbeat ήχους, αλλά και εκφραστικές ρίμες από mc’s.

Η συναυλία της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ τα πρώτα 1.000 εισιτήρια.

Προπώληση: Viva.gr

En Lefko Festival (20-21 Ιουνίου)
Το En Lefko festival ανανεώνει το συναυλιακό του ραντεβού και αυτό το καλοκαίρι, την Παρασκευή 20 Ιουνίου και το Σάββατο 21 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» του Δ. Αθηναίων. Μετά και τις προσθήκες των Simple Minds και Aeroplane, το πρόγραμμα του διήμερου En Lefko Festival 2014, στις 20 και 21 Ιουνίου, διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

20 Ιουνίου: Simple Minds, Karuan & Band, Mike Simonetti (Italians Do It Better), Βottin, Egg Hell

21 Ιουνίου: Boy George, Gramatik, Nick Waterhouse, Aeroplane, Alex Gopher

Το πρόγραμμα δεν είναι τελικό κι έτσι αναμένονται προσθήκες.

Τιμές των εισιτηρίων: μονοήμερα εισιτήρια από 28 ευρώ, διήμερα εισιτήρια από 55 ευρώ, μονοήμερα εισιτήρια στο ταμείο 38 ευρώ.

Προπώληση: Public, Ιανός, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, καταστήματα Seven Spots, Τεχνόπολις, www.viva.gr, www.public.gr.

Μπομπ Ντίλαν (23 Ιουνίου)
Έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Μπομπ Ντίλαν επιστρέφει στην Ελλάδα για να δώσει δύο συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Μουσικός, τραγουδιστής, ερμηνευτής, καλλιτέχνης, ποιητής, δημιουργός, αντιδραστικός, πολιτικοποιημένος, διορατικός, επιδραστικός, τροβαδούρος, ροκ, folk, blues.

Με 35 επίσημους δίσκους στο ενεργητικό του, ο Ντίλαν συνεχίζει να γράφει μουσική που θα μνημονεύεται για χρόνια και επηρέασε αμέτρητους καλλιτέχνες. Άλλοτε folk, άλλοτε rock πότε blues μα πάντοτε εμπνευσμένος, καυτηριάζει την πραγματικότητα μέσα από τους στίχους του και τις μουσικές ιστορίες που μοιραζόταν με το κοινό όταν παρακαλούσε τον «Tambourine Man» να παίξει ένα τραγούδι και για εκείνον, όταν ζητούσε μια κούπα καφέ για το δρόμο στο «One More Cup of Coffee for the road» και όταν γυρνά τον κόσμο όλο σαν μια κινούμενη πέτρα στο «Like a rolling stone».

Τυχεροί θα είναι όσοι βρεθούν στις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη -στην παρθενική του εμφάνιση στην πόλη-, και στις 23 Ιουνίου στο Terra Vibe στην Αθήνα για να τον απολαύσουν.

Τιμές εισιτηρίων: Τα πρώτα εισιτήρια θα στοιχίζουν 33 ευρώ, μετά την εξάντληση τους θα στοιχίζουν 36 ευρώ και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ.

Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54) και ηλεκτρονικά , στο www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Clutch (24 Ιουνίου)
Το σπουδαίο rock’n’roll συγκρότημα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ επιστρέφει στην Ελλάδα γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του επιτυχημένου τους άλμπουμ, «Blast Tyrant».

Οι τρεις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας ενθουσίασαν το κοινό και εκτόξευσαν τη δημοτικότητα της μπάντας, που πλέον αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής rock’n’roll έκφρασης, για ένα ευρύτερο φάσμα μουσικόφιλων, από τα blues μέχρι το stoner.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (προπώληση / περιορισμένος αριθμός), 25 ευρώ (προπώληση / ταμείο). Η ίδια τιμή θα διατηρηθεί και στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας.

Προπώληση: Καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ticket House και ηλεκτρονικά στα www.viva.gr και www.public.gr.

Ejekt Festival (25 Ιουνίου)
Το 2014 το Ejekt Festival συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Στο διάστημα αυτό, πέρασαν από την σκηνή του ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής και η επετειακή φετινή εκδοχή του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, τους Kasabian.

Οι White Lies, οι Editors, ο Paul Kalkbrenner, οι Darkside μπαίνουν κι αυτοί στο πρόγραμμα του Ejekt Festival 2014 που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Το πρόγραμμα δεν είναι τελικό κι έτσι αναμένονται προσθήκες.

Τιμές εισιτηρίων: 37 ευρώ, ταμείο: 40 ευρώ.

Προπώληση: Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, ηλεκτρονικά στα www.ticketarena.gr και www.viva.gr.

Sepultura (3 Ιουλίου)
Οι Βραζιλιάνοι «πρωτεργάτες του extreme metal ήχου» θα επισκεφθούν τη χώρα μας την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στο Stage Volume 1. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά της μπάντας, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013, υπό τον τίτλο «The Mediator Between Head And Hands Must BeThe Heart,» απέσπασε τις θετικότερες κριτικές από το σύνολο του τύπου και των θαυμαστών.

Στην παγκόσμια περιοδεία τους δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν την Αθήνα έτσι ώστε το φανατικό τους ελληνικό κοινό να απολαύσει ένα πρόγραμμα από ολόκληρη τη δισκογραφία της thrash metal μπάντας.

Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, ταμείο: 25 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54), Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22) ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr

Rockwave Festival (10, 11, 12, 13/7)
Το Rockwave Festival 2014 θα είναι και πάλι τετραήμερο ανοίγοντας τις πόρτες του την Πέμπτη 10 Ιουλίου και συνεχίζοντας την Παρασκευή και όλο το Σαββατοκύριακο με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί, στο Terravibe της Μαλακάσας.

Στη λίστα των πρώτων ονομάτων φιγουράρει ο Eric Burdon, ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα της rock, με σταθερή και συνεπή παρουσία στα μουσικά πράγματα από τη δεκαετία του ’60 και τους Animals μέχρι σήμερα. Θα εμφανιστούν επίσης οι Calexico, το γκρουπ του Joey Burns και του John Convertino. Τέλος, στο Rockwave 2014 θα εμφανιστεί και ο Woodkid, o «πολυπρόσωπος» δηλαδή Γάλλος μουσικός Yoann Lemoine.

Περισσότερα ονόματα, οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ καθώς και πληροφορίες για εισιτήρια και προπώληση, αναμένονται σύντομα.

James (15 Ιουλίου)
Οι James επιστρέφουν στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Το αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Αθήνα στα πλαίσια της περιοδείας για το νέο άλμπουμ τους «La Petite Mort» που κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου.

Ήδη το πρώτο single του δίσκου «Frozen Britain» ακούγεται στα ραδιόφωνα της Αθήνας. Στη συναυλία της 15ης Ιουλίου -η οποία θα είναι και η μοναδική εμφάνιση των James στην Ελλάδα για όλη τη χρονιά- οι James θα παρουσιάσουν το νέο άλμπουμ τους, καθώς και τις πολλές, μεγάλες επιτυχίες τους από όλη τη δισκογραφία τους.

Τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ (τα πρώτα 500 εισιτήρια) και 33 ευρώ στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, ταμείο: 37 ευρώ, Vip πακέτα αποκλειστικά στο www.wearejames.com. Πληροφορίες: www.detoxevents.gr και 2109636485 (12.00-17.00)

Placebo (8 Αυγούστου)
Oι Placebo επισκέπτονται την Ελλάδα για μια συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας για τον τελευταίο τους δίσκο «Loud Like Love».

Οι πρωτοπόροι του εναλλακτικού ροκ, έχοντας στις αποσκευές τους έναν επιτυχημένο δίσκο που βρέθηκε στην 4η θέση των πιο επιτυχημένων άλμπουμ, υπόσχονται ένα αξέχαστο σόου.

Τιμές εισιτηρίων: Τα πρώτα εισιτήρια θα στοιχίζουν 33 ευρώ, μετά την εξάντληση τους θα στοιχίζουν 36 ευρώ και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ.

Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54), ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Lady Gaga (19 Σεπτεμβρίου)
Η συναυλία της εκκεντρικής αμερικανίδας τραγουδίστριας Lady Gaga, στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναμένεται να αποτελέσει το συναυλιακό γεγονός της χρόνιας.

Η παγκόσμια περιοδεία Lady Gaga’s artRAVE: the Artpop ball γίνεται με αφορμή το ήδη πολλές φορές πλατινένιο νέο άλμπουμ Artpop της lady Gaga το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200 από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του. Τα τραγούδια του νέου άλμπουμ θα εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της συναυλίας της Lady Gaga στην Αθήνα μαζί βεβαίως με τις παλιότερες μεγάλες επιτυχίες της.

Τιμές εισιτηρίων: 38,5 ευρώ και φτάνουν τα 82,5 ευρώ, Αρένα: 49,5 ευρώ ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός vip εισιτηρίων στα 115,5 ευρώ και golden standing στα 104,5 ευρώ.

Προπώληση: Καταστήματα Γερμανός και ηλεκτρονικά από το site www.lavris.gr.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024