Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαν ήρωας από μυθιστόρημα του Μάρκες πέθανε ο αδελφός του

Σαν ήρωας από μυθιστόρημα του Μάρκες πέθανε ο αδελφός του

Ο αδελφός του Νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 77 ετών, από την εκφυλιστική νόσο του Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσε η χήρα του, καταγγέλλοντας ότι ο σύζυγός της δεν έλαβε ποτέ τη σύνταξή του από τις αρχές της Κολομβίας. Ο Γουστάβο Αντόλφο Γκαρσία Μάρκες είχε τη μοίρα ενός από τους ήρωες των βιβλίων του, του Συνταγματάρχη που δεν έχει κανέναν να του γράψει, καθώς πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του βυθισμένος στη λήθη, περιμένοντας απάντηση σε αίτημα προς το κράτος, η οποία δεν έφτασε ποτέ.

Ο αδελφός του Νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 77 ετών, από την εκφυλιστική νόσο του Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσε η χήρα του, καταγγέλλοντας ότι ο σύζυγός της δεν έλαβε ποτέ τη σύνταξή του από τις αρχές της Κολομβίας.

Ο Γουστάβο Αντόλφο Γκαρσία Μάρκες είχε τη μοίρα ενός από τους ήρωες των βιβλίων του, του Συνταγματάρχη που δεν έχει κανέναν να του γράψει, καθώς πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του βυθισμένος στη λήθη, περιμένοντας απάντηση σε αίτημα προς το κράτος, η οποία δεν έφτασε ποτέ.

«Δεν έλαβε ποτέ τη σύνταξή του, περίμενε περισσότερα από δέκα χρόνια, πέρασε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες» είπε η χήρα του, Λίλια Τραβεσέρο, υπενθυμίζοντας ότι ο σύζυγός της ήταν πρόξενος της Κολομβίας στη Βενεζουέλα.

Το πρόβλημα, εξήγησε η Τραβεσέρο, ήταν ότι οι ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες εργαζόταν παλαιότερα ο Γουστάβο δεν είχαν στείλει στις κρατικές υπηρεσίες τα απαραίτητα έγγραφα όταν εκείνος πέρασε στην υπηρεσία του δημοσίου.

«Δεν είχαμε κανένα νέο από το υπουργείο Εξωτερικών» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο πρώην διπλωμάτης αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κολομβία λόγω ασθενείας.

Η Τραβεσέρο σημείωσε πάντως ότι το κράτος τους έστειλε τα έντυπα για να συνταξιοδοτηθεί ο σύζυγός της αλλά εκείνος δεν ήταν πλέον σε θέση να τα υπογράψει.

Η τραγωδία του Γουστάβο θυμίζει έντονα τον ήρωα του βιβλίου του αδελφού του, ενός βετεράνου του πολέμου των Χιλίων Ημερών (1899-1902) ο οποίος περιμένει μάταια, επί πολλά χρόνια, μια απάντηση στο αίτημά του να συνταξιοδοτηθεί.

Η κηδεία του Γουστάβο θα γίνει την Τετάρτη στην Μπογκοτά. Η χήρα του είπε ότι ο Γκαμπριέλ, ο οποίος ζει στο Μεξικό, είναι απίθανο να κάνει το ταξίδι μέχρι την Κολομβία αφού η υγεία του δεν το επιτρέπει.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, γιόρτασε την περασμένη Πέμπτη τα 87α γενέθλιά του. Πάσχει από καρκίνο και εδώ και πολλά χρόνια έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024