Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Σάκη Μπουλά

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Σάκη Μπουλά

Πανελλήνια συγκίνηση και θλίψη στους επί σειρά ετών συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του αγαπημένου τραγουδιστή και ηθοποιού Σάκη Μπουλά, σε ηλικία 60 ετών. Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από μηνύματα που αναμεταδίδουν το θλιβερό γεγονός, ενώ αξέχαστα τραγούδια του, όπως το «Φλασάκι», πλημμυρίζουν τα προφίλ χιλιάδων χρηστών του Facebook και του Twiter. Σε στενό κύκλο συγγενών, φίλων και συνεργατών η κηδεία του.

Πανελλήνια συγκίνηση και θλίψη στους επί σειρά ετών συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγαπημένου τραγουδιστή και ηθοποιού Σάκη Μπουλά, σε ηλικία 60 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από μηνύματα που αναμεταδίδουν το θλιβερό γεγονός, ενώ αξέχαστα τραγούδια του, όπως το «Φλασάκι», πλημμυρίζουν τα προφίλ χιλιάδων χρηστών του Facebook και του Twiter.

«Ο Σάκης μας έφυγε σήμερα το πρωί… αλλά θα είναι πάντα μαζί μας…» δήλωσαν οι φίλοι και συνεργάτες του της παράστασης ΓκαΓκαΝτίν στην Ακτή Πειραιώς.

Οι συμπρωταγωνιστές του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «50-50», Παύλος Χαϊκάλης και Πέτρος Φιλιππίδης μίλησαν στο Mega.

«Πάλεψε πολύ γενναία ο Σάκης με την αρρώστια έναν χρόνο τώρα. Τον τελευταίο καιρό ήταν πιο άγρια τα πράγματα, αλλά ήταν πάντα γενναίος, με χιούμορ. Αστειευόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Την Τρίτη το βράδυ τον είδα για τελευταία φορά, του είπα ότι τον αγαπώ πολύ και θα τον σκέφτομαι πάντα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Η ανθρωπιά του ξεπερνούσε τα όρια. Μας άφησε μόνους, η τριάδα έσπασε» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Ο Σάκης μέχρι το τέλος δούλευε σαν μυρμήγκι. Όταν το έμαθε πριν από ένα χρόνο έπρεπε να φύγει από το θέατρο, να πάρει την αγαπημένη του και να γνωρίσει όλο τον κόσμο, αλλά ο Σάκης δεν το έκανε αυτό. Αυτή ήταν η ζωή του, το πάλκο» είπε στον ΑΝΤ1 ο Λάκης Παπαδόπουλος.

«Ο θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του τραγουδιού και του θεάτρου. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό» είπε ο Κώστας Βουτσάς.

«Παρότι το αναμέναμε, είναι σα να έφυγε ένα κομμάτι δικό μου. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα γνήσιο παιδί. Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και μέσα από τις δουλειές του. Ήταν πραγματικά και ουσιαστικά ένα παιδί, ένα μεγάλο παιδί και μια μεγάλη αγκαλιά…» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και αναφερόμενος στη συνεργασία τους δήλωσε:

«Ο Σάκης υπήρξε ένα κομμάτι της δικής μου περιόδου αθωότητας. Ο Σάκης άλλωστε συνεργάστηκε με μένα πρώτα, για πολλά χρόνια από τη δεκαετία του ’70, προτού ξεκινήσει τη λαμπρή καριέρα του και εδώ και στο εξωτερικό. Η κάθε μέρα ήταν μια γιορτή με τον Σάκη, ήταν γεμάτη από μικρά καθημερινά πράγματα που εμπεριείχαν χιούμορ, τρυφερότητα. Εκείνα τα χρόνια, ξέρετε, οι συνεργασίες ήταν σχέσεις ζωής, όχι όπως τώρα, είμαστε σαν αδέρφια…»

Αν και πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια από τη συνεργασία τους στο δίσκο«Μπουλάς Ελλάς»,ο Γιάννης Γιοκαρίνης θυμάται και μιλάει για το αστείρευτο ταλέντο του Σάκη:«Εκείνος ο δίσκος τα λέει όλα για το ταλέντο του. Είναι μια πολύ στενάχωρη κατάσταση. Ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, ευαίσθητος, πολυτάλαντος. Ήταν ένας αληθινός άνθρωπος με πολύ χιούμορ»λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο Διονύσης Τσακνής ανέφερε συγκινημένος:«Έφυγε ένας φίλος, ένας πρώην συνεργάτης. Μοιραστήκαμε τη σκηνή κάποιες φορές μαζί, τις παρέες, τα αστεία, τους προβληματισμούς για τη ζωή και για την τέχνη. Έφυγε ένας αγωνιστής της ζωής».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

«Τραγουδιστής με ξεχωριστή, προσωπική χροιά και ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ο Σάκης Μπουλάς πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα σε πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής τού σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος. Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας πολυτάλαντος ερμηνευτής, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Με δύναμη ψυχής έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη μένοντας στο πάλκο μέχρι την τελευταία στιγμή, δίπλα στους φίλους και συνεργάτες του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Σάκη Μπουλά εξέφρασε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «συνδέθηκε με το πρώτο Μουσικό Καφενείο στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ μαζί με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Ανδριανό και Περικλή Χαρβά».

O Σάκης Μπουλάς ήταν ένας αγαπητός καλλιτέχνης του προοδευτικού χώρου που υπηρέτησε το θέατρο, το τραγούδι και τη σάτιρα με τόλμη και φαντασία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, δήλωσε ότι «ο συμπαθέστατος και πολυτάλαντος ηθοποιός θα μείνει σε όλους αξέχαστος για την πολύπλευρη προσωπικότητά του, τη θετική ενέργειά του και τις μοναδικές ερμηνείες του που μας πρόσφεραν αληθινή συγκίνηση και ψυχαγωγία».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάκη Μπουλά, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας πως ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή του τόνισαν ότι «έφυγε πρόωρα από την ζωή ο Σάκης Μπουλάς, μία πολύπλευρη προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτιστικής μας. δημιουργίας».

Σε στενό κύκλο η κηδεία

Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, η κηδεία του Σάκη Μπουλά θα γίνει σε στενό κύκλο συγγενών, φίλων και συνεργατών.

Η οικογένεια εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Έφυγε σήμερα Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Οπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε. Γι αυτό το λόγο η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 7757934.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024