Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει τις πύλες του 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου

Ανοίγει τις πύλες του 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου

Σκηνοθέτες όπως ο Αλέν Ρενέ, ο Γουές Άντερσον και ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ συναγωνίζεται με την ταινία του Μικρό Ψάρι ο δικός μας Γιάννης Οικονομίδης στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που αρχίζει την Πέμπτη. Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία με την ταινία The Grand Budapest Hotel του Γουές Άντερσον. Τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει και το Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ, που θα προβληθεί στην πλήρη εκδοχή του.

Σκηνοθέτες όπως ο Αλέν Ρενέ, ο Γουές Άντερσον και ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ συναγωνίζεται με την ταινία του Μικρό Ψάρι ο δικός μας Γιάννης Οικονομίδης στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που αρχίζει την Πέμπτη.

Μετά την τελετή έναρξης και την παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής, θα προβληθεί η διαγωνιζόμενη ταινία The Grand Budapest Hotel του Γουές Αντερσον, στην οποία, εκτός από τον σκηνοθέτη, θα παραστούν και οι πρωταγωνιστές της Ρέιφ Φάινς, Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρεϊ, Σαϊόρς Ρόναν, Εντουαρντ Νόρντον, Λία Σεϊντού και Γουίλεμ Νταφόε.

Η ταινία του Άντερσον αφηγείται τις περιπέτειες του θυρωρού ενός διάσημου ξενοδοχείου στην περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους και ενός νεαρού υπαλλήλου που γίνεται ο πιο στενός του φίλος.

Ανάμεσα στα γνωστά ονόματα των σκηνοθετών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό και ο 91χρονος Γάλλος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ (Χιροσίμα, αγάπη μου), με την ταινία του Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Αλαν Εϊκμπορν, με πρωταγωνιστές τους Σαντρίν Κιμπερλέν, Αντρέ Ντισολιέ, Σαμπίν Αζεμά, Ιπολίτ Ζιραρντό.

Ακόμη, στη φετινή Μπερλινάλε θα προβληθεί η αμερικανική ταινία Boyhood του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ (Πριν από τα μεσάνυχτα) με τους Πατρίσια Αρκέτ και Ιθαν Χοκ, Ο δρόμος του εχθρού του αλγερινής καταγωγής Γάλλου Ρασίντ Μπουσαρέμπ με τους Φόρεστ Γουίτακερ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ελέν Μπερστίν, Μπρέντα Μπλέθιν, Τυφλό μασάζ του Κινέζου Γιε Λου, Aloft της Κλαούντια Λόσα με τους Τζένιφερ Κόνολι, Κίλιαν Μέρφι.

Στο επίσημο τμήμα θα δούμε (εκτός συναγωνισμού) και την αμερικανική Μνημείων Άνδρες, περιπέτεια που σκηνοθέτησε ο Τζορτζ Κλούνι, γύρω από μια διμοιρία στρατιωτών που αναλαμβάνουν να σώσουν μεγάλα έργα τέχνης που έχουν κλέψει οι ναζί. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνι, Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιρζαντέν και ο Έλληνας Δημήτρης Λεωνίδας. Οι περισσότεροι σταρ αναμένονται στο Βερολίνο.

Τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει και το Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ, που θα προβληθεί στην πλήρη εκδοχή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή του ελληνικού κινηματογράφου στα διάφορα προγράμματα της φετινής 64ης Μπερλινάλε.

Εκτός από την ταινία του Οικονομίδη, στο φετινό τμήμα του «Πανοράματος» συμμετέχει ο Γιώργος Σερβετάς με την ταινία Να κάθεσαι και να κοιτάς, ενώ στο τμήμα του «Φόρουμ» (συνήθως από τα πιο ενδιαφέροντα παράλληλα προγράμματα του φεστιβάλ) συμμετέχει ο Θανάσης Καρανικόλας με την ταινία Στο σπίτι.

Στο επίσημο τμήμα ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει η Washingtonia της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, στο τμήμα 14plus του προγράμματος Generation συμμετέχει η μικρού μήκους ταινία Προαύλιο της Ρηνιώς Δραγασάκη και η μεγάλου μήκους συμπαραγωγή Τουρκίας/ Γερμανίας/ Ολλανδίας/ Ελλάδας, Blue Wave των Ζεϊνέπ Νατνάκ και Μερβέ Καγιάν, ενώ στο 11ο Berlinale Co-Production Market παρουσιάζονται ο Χρίστος Γεωργίου με τα Χρόνια πολλά και η Ελίνα Ψύκου με την ταινία Ο γιος της Σοφίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024