Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αντίο» από τον κόσμο του σινεμά στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

«Αντίο» από τον κόσμο του σινεμά στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο ηθοποιό αποτίει ο κόσμος του κινηματογράφου. Διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, πολλοί από τους οποίους είχαν συνεργαστεί με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του ηθοποιού.

Φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο ηθοποιό αποτίει ο κόσμος του κινηματογράφου.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και ο θάνατός του οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Φιλ και εκτιμούμε το «ξεχείλισμα της αγάπης» και της υποστήριξης που λάβαμε από όλους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Χόφμαν ο οποίος είχε τρία παιδιά με τη σύντροφό του Μιμί Ο’ Ντόνελ.

«Αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του πένθους . Παρακαλώ κρατήστε τον Φιλ στις σκέψεις και τις προσευχές σας», προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του ηθοποιού.

Πολλοί θαυμαστές του Χόφμαν συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα κοντά στο διαμέρισμά του ηθοποιού σε ένα τετραώροφο κτίριο με κόκκινα τούβλα σε μια μοντέρνα γειτονιά του Γουέστ Βίλατζ όπου πολλοί διάσημοι Αμερικανοί έχουν σπίτια, θέλοντας να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό.

Η Ράκελ Μέλμαν μια γειτόνισσα του ηθοποιού, η οποία δήλωσε θαυμάστριά του είπε ότι τον έβλεπε συχνά γύρω από τη γειτονιά. «Ποτέ δεν του μίλησα, αλλά πάντα ήθελα να το κάνω» είπε, προσθέτοντας ότι τον είχε δει να κάθεται στις σκάλες του κτιρίου, συχνά με τις κάλτσες και χωρίς παπούτσια να διαβάζει και να κοιτά αφηρημένα. «Φυσικά και είμαι λυπημένη. Ήταν ένα σοκ» πρόσθεσε.

Η Τζούλιαν Μουρ, συμπρωταγωνίστρια με τον Χόφμαν στις ταινίες Boogie Nights, Magnolia και The Big Lebowski, είπε: «Αισθάνομαι τόσο τυχερή που γνώρισα και δούλεψα με τον φανταστικό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και με θλίβει πολύ ο θάνατός του».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ που σκηνοθέτησε τον Χόφμαν στην ταινία Αι Ειδοί του Μαρτίου -όπου συμπρωταγωνιστούσαν- είπε: «Δεν υπάρχουν λόγια… Είναι απλά φρικτό».

Ο Αντόν Κορμπέν, σκηνοθέτης της τελευταίας ταινίας του Χόφμαν, A Most Wanted Man (που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στις αίθουσες) είπε: «Ακούγοντας ότι ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν πέθανε, υπήρξε τόσο σοκ για μένα όσο και για οποιονδήποτε άλλον. Περάσαμε λίγο χρόνο μαζί μόλις πριν από δύο εβδομάδες και έμοιαζε να είναι σε καλό σημείο, παρά τα ζητήματα που καλείτο να αντιμετωπίσει. Δεν ήταν μόνο ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός με τον οποίο έχω συνεργαστεί (και κρίνοντας από την κληρονομιά που αφήνει πίσω του, είμαι σίγουρος ότι το μοιράζομαι αυτό με τους περισσότερους, αν όχι με όλους τους σκηνοθέτες που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν συνεργαστεί μαζί του), αλλά είχε γίνει ένας φίλος που έδινε απίστευτη έμπνευση και στήριξη. Είμαι τρομερά λυπημένος, καθώς βρίσκω ότι είναι αδύνατο να καταλάβω τι συνέβη και να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου. Πρέπει να σκεφτώ τη Μιμί (σ.σ. τη σύντροφο του Χόφμαν) και τα παιδιά και να τους ευχηθώ δύναμη, καθώς θα αντιμετωπίζουν την απώλεια αυτού του πραγματικά απίστευτου άνδρα ως πατέρα και ως συντρόφου».

Η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροουανέβασε φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ, χαρακτηρίζοντας τον Χόφμαν ως «πραγματική ιδιοφυΐα».

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Τζένιφερ Λόρενς, συμπρωταγωνίστρια του Χόφμαν στο Αγώνες Πείνας: Φωτιά. Ο Χόφμαν επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει και στις άλλες δύο ταινίες της τριλογίας και η παραγωγή ανακοίνωσε ότι είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων του.

Η Λόρενς τον περιέγραψε ως έναν «φανταστικό ηθοποιό». «Έπαιξες υπέροχα τον Πλούταρχο. Είναι τόσο λυπηρό» έγραψε στο Twitter.

«Είμαι πολύ, πολύ λυπημένος από τον θάνατο του Φιλ. Ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός. Αυτή είναι μία από εκείνες τις στιγμές που λες: Αυτό απλά δεν θα έπρεπε να είχε γίνει» είπε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

«Ήταν τόσο νέος και ταλαντούχος και είχε τόσα πολλά να κάνει, τόσα πολλά να ζήσει. Η οικογένειά μου και εγώ στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του» πρόσθεσε.

Η Τζούλιαν Μουρ, συμπρωταγωνίστρια με τον Χόφμαν στις ταινίες Boogie Nights, Magnolia και The Big Lebowski, είπε: «Αισθάνομαι τόσο τυχερή που γνώρισα και δούλεψα με τον φανταστικό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και με θλίβει πολύ ο θάνατός του».

Ο Κέβιν Κόστνερ δήλωσε στο Associated Press: «Ο Φίλιπ ήταν ένας πολύ σπουδαίος ηθοποιός και παίρνει τη θέση του ανάμεσα στους πολύ σπουδαίους ηθοποιούς. Είναι κρίμα. Ποιος ξέρει τι άλλο ήταν ικανός να κάνει; Αλλά μας απομένει η κληρονομιά του έργου του, το οποίο μιλά από μόνο του».

Ο Γκάρι Όλντμαν είπε στο Sky News: «Είχε μέσα του ένα μέρος κινδύνου και ένα μέρος ευαισθησίας, ποιότητες που κάνουν κάποιον να τον προσέχει και τον μετέτρεπαν σε κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Ο Μάικ Νίκολς, σκηνοθέτης του Charlie Wilson’s War για το οποίο ο Χόφμαν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ και της παράστασης Ο Θάνατος του Εμποράκου, στην οποία ο Χόφμαν είχε πρωταγωνιστήσει, είπε: «Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό. Ήταν πολύ σπουδαίος και είμαστε συντετριμμένοι».

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε μέσω του Twitter: « Λυπούμαστε για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν Σήμερα η Νέα Υόρκη θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου της μεγάλης οθόνης».

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024