Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ελληνο-φινλανδική περιπέτεια μάς συστήνει ο Ταάβι Βάρτια

Μια ελληνο-φινλανδική περιπέτεια μάς συστήνει ο Ταάβι Βάρτια

Πρόκειται για μία πραγματική περιπέτεια. Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Ταάβι Βάρτια ετοιμάζει την ταινία Adventure in Greece (Περιπέτεια στην Ελλάδα), μία ελληνο-φινλανδική συμπαραγωγή που θα γυριστεί την άνοιξη του 2014 στη χώρα μας με ελληνικό και φινλανδικό καστ. Ο Ταάβι Βάρτια, σκηνοθέτης με μακρά πορεία στον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης, αλλά και συγγραφέας μιλά στο in.gr για τη νέα του ταινία, η οποία θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε Κω και Νίσυρο, αλλά και τις άλλες παραγωγές με ελληνικό ενδιαφέρον που ετοιμάζει.

Πρόκειται για μία πραγματική περιπέτεια. Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Ταάβι Βάρτια ετοιμάζει την ταινία Adventure in Greece (Περιπέτεια στην Ελλάδα), μία ελληνο-φινλανδική συμπαραγωγή που θα γυριστεί την άνοιξη του 2014 στη χώρα μας με ελληνικό και φινλανδικό καστ (ανάμεσα στους Έλληνες ηθοποιούς θα δούμε τον Ορφέα Αυγουστίδη, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τη Ναταλία Δραγούμη).

Ο Ταάβι Βάρτια, σκηνοθέτης με μακρά πορεία στον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης, αλλά και συγγραφέας μιλά στο in.gr για τη νέα του ταινία, η οποία θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε Κω και Νίσυρο, αλλά και τις άλλες παραγωγές με ελληνικό ενδιαφέρον που ετοιμάζει.

  • Μιλήστε μας για την καινούρια σας ταινία, Adventure in Greece (Περιπέτεια στην Ελλάδα). Ποια είναι η υπόθεση;

Η Περιπέτεια στην Ελλάδα είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια, ειδικά για τους νέους εφήβους. Είναι η ιστορία τριών αγοριών από τη Φινλανδία που μπλέκονται σε μια τεράστια περιπέτεια όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Ένα από τα αγόρια τυχαίνει να δει κάποιους εγκληματίες να κλέβουν έναν θησαυρό από μία ιερή σπηλιά στα βάθη της θάλασσας. Γίνεται, επίσης, μάρτυρας της απαγωγής μιας Ελληνίδας έφηβης. Μαζί τα αγόρια θα προσπαθήσουν να σώσουν τον θησαυρό και το κορίτσι. Η ταινία Περιπέτεια στην Ελλάδα αποτελεί μία δυνατή ιστορία φιλίας και νεανικής αγάπης. Η ταινία θα έχει δράση, αισθήματα και χιουμοριστικά στοιχεία.

  • Πού θα γυριστεί η ταινία;

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κω τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2014.

  • Πώς βρήκατε τους Έλληνες ηθοποιούς;

Κανονίσαμε να γίνουν δοκιμαστικά γυρίσματα και έτσι επέλεξα κάποιους. Υπήρχαν και κάποιοι που τους είχα στο μυαλό μου από πριν και που τους ήξερα ήδη, όπως η Ναταλία Δραγούμη και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

  • Πώς αποφασίσατε να κάνετε μια ταινία στην Ελλάδα; Πώς είναι η συνεργασία σας με τους Έλληνες παραγωγούς;

Πολλά χρόνια πριν, όταν έκανε γυρίσματα μιας περιπετειώδους τηλεοπτικής σειράς στο αρχιπέλαγο της Φινλανδίας, σκέφτηκα ότι το αρχιπέλαγος της Ελλάδας θα ήταν μια υπέροχη τοποθεσία για γυρίσματα. Έγινε όνειρό μου να γυρίσω ταινίες στην Ελλάδα και ξεκίνησα να ψάχνω έναν Έλληνα παραγωγό για συνεργασία. Βρήκα την Inkas Films και την παραγωγό Λιλέτ Μπόταση και έχουμε αναπτύξει αρκετές παραγωγές εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν τέλειο να δουλεύω με τη Λιλέτ Μπόταση και το προσωπικό της.

  • Σαν σκηνοθέτη και σαν συγγραφέα φαίνεται να σας ενδιαφέρει ο κόσμος των παιδιών. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είμαι πατέρας τεσσάρων αγοριών και φυσικά είμαι κοντά στον περιπετειώδη κόσμο των παιδιών, κυρίως των αγοριών. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτός δεν είναι ο μόνος κόσμος μου, καθώς έχω σκηνοθετήσει εκατοντάδες ώρες από κάθε είδους τηλεοπτικό δράμα και ψυχαγωγικό σόου στη Φινλανδία. Για να σας δώσω ένα πολύ διαφορετικό παράδειγμα ενός βιβλίου που γράφω τώρα: είναι η σκληρή ιστορία μιας γυναίκας που Βίκινγκς την απαγάγουν από το χωριό της στα μεσαιωνικά χρόνια. Αυτό θα είναι το τέταρτο βιβλίο μου.

  • Εκτός από αυτή την ταινία, τι άλλες ελληνοφιλανδικές παραγωγές ετοιμάζετε; Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για αυτές;

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε μία ταινία για τη σχέση ενός άνδρα και μιας γυναίκας στη σύγχρονη Ελλάδα. Πρόκειται για μία συναρπαστική κωμωδία, όπου ο βασικός χαρακτήρας, ο Μάρκος, προσπαθεί να μάθει πώς είναι να είσαι ήρωας και τρυφερός νοικοκύρης την ίδια στιγμή. Επίσης, ετοιμάζουμε μία τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων, που λέγεται «Η χαμένη οδός». Αφηγείται την ιστορία δύο αγοριών, ενός από τη Λαπωνία και ενός από την Ελλάδα που βρίσκουν ο ένας τον άλλο μέσα από μία μυστική οδό, όπως στη φαντασία, και γίνονται φίλοι.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024