Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα τέχνης από μουσεία σκέφτεται να πουλήσει το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ

Έργα τέχνης από μουσεία σκέφτεται να πουλήσει το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ

Η κήρυξη πτώχευσης από το Ντιτρόιτ έχει αυξήσει τους φόβους για πώληση έργων τέχνης από το Ινστιτούτο Τέχνης του Ντιτρόιτ. Ο διορισμένος από την αμερικανική κυβέρνηση διαχειριστής των οικονομικών του Ντιτρόιτ, Κέβιν Ορ, δεν αποκλείει την πώληση έργων τέχνης, προκειμένου το Ντιτρόιτ να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε θανατική καταδίκη για το μουσείο, λέει ο γενικός διευθυντής του μουσείου.

Η κήρυξη πτώχευσης από το Ντιτρόιτ έχει αυξήσει τους φόβους για πώληση έργων τέχνης από το Ινστιτούτο Τέχνης του Ντιτρόιτ.

Ο διορισμένος από την αμερικανική κυβέρνηση διαχειριστής των οικονομικών του Ντιτρόιτ, Κέβιν Ορ, δεν αποκλείει την πώληση έργων τέχνης, προκειμένου το Ντιτρόιτ να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Ο Μαρκ Γιάνγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών και Λοχίων του Ντιτρόιτ, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 500 εργαζόμενους στην αστυνομία του Ντιτρόιτ, δήλωσε ότι η τέχνη δεν θα πρέπει να μπει πάνω από τους εργαζόμενους, των οποίων οι συντάξεις και τα προνόμια αναμένεται να υποστούν μεγάλες περικοπές.

«Ο Βαν Γκογκ πρέπει να φύγει» είπε χαρακτηριστικά ο Γιανγκ. «Δεν χρειαζόμαστε Μονέ, χρειαζόμαστε χρήματα» είπε, κάνοντας λογοπαίγνιο με τις λέξεις Monet και money.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ινστιτούτο Τεχνών του Ντιτρόιτ θα δυσκολευτεί να κρατήσει τους θησαυρούς του, καθώς ο δήμος χρωστά περισσότερα από 18 δισ. δολάρια.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε θανατική καταδίκη για το μουσείο, λέει η γενική διευθύντρια του μουσείου.

«Σίγουρα κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο κλείσιμο του μουσείου. Ίσως όχι αύριο, αλλά σταδιακά» δήλωσε η Ανμαρί Έρικσον. «Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι τόσο φριχτή, όσο και εκείνη των πιστωτών» ανέφερε η γενική διευθύντρια του μουσείου.

Φυσικά, ένα τέτοιο εγχείρημα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, καθώς ορισμένα έργα τέχνης που αποτελούν δωρεά στο μουσείο έχουν ρήτρα μη πώλησής τους.

Εάν, τελικά, αποφασιστεί να πουληθούν κάποια από τα έργα τέχνης -όπως θεωρείται πιθανό να γίνει- αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες.

Το Ινστιτούτο Τεχνών δεν είναι ο μόνος χώρος αναψυχής που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πώλησης, καθώς το ίδιο φαίνεται ότι κινδυνεύει το ψυχαγωγικό νησί Μπελ Άιλ και ο ζωολογικός κήπος του Ντιτρόιτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024