Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χειροκρότημα του κοινού απέσπασε ο Δ.Σαββόπουλος στην Επίδαυρο

Το χειροκρότημα του κοινού απέσπασε ο Δ.Σαββόπουλος στην Επίδαυρο

Πιστός στο αριστοφανικό πνεύμα, αλλά και στη δική του αισθητική έμεινε ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Πλούτο που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Με αναφορές στο έργο του αλλά και στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική κατάσταση, ο Σαββόπουλος (σε ρόλο σκηνοθέτη, ηθοποιού, συνθέτη και μεταφραστή) παρουσίασε τον Πλούτο σαν παράσταση ενός πλανόδιου τσίρκου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Πιστός στο αριστοφανικό πνεύμα, αλλά και στη δική του αισθητική έμεινε ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Πλούτο που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Περισσότερα από 10.000 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση και καταχειροκρότησαν τον σκηνοθέτη/συνθέτη/μεταφραστή και πρωταγωνιστή, καθώς και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Με αναφορές στο έργο του -κυρίως στο «Φορτηγό»- αλλά και -όπως αναμενόταν- στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική κατάσταση (από τη Μανωλάδα, μέχρι τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου), ο Σαββόπουλος παρουσίασε τον Πλούτο σαν την παράσταση ενός πλανόδιου τσίρκου.

Οι συντελεστές -ντυμένοι με ρούχα γελωτοποιών- παίζουν μπροστά σε ένα σκηνικό που θυμίζει αυτοσχέδιο θεατράκι.

Στην παράσταση ο Χρεμύλος και ο δούλος του επιχειρούν να δώσουν στον τυφλό και τιμωρημένο από τον Δία, θεό Πλούτο, το φως του, προκειμένου να μην αποφεύγει τους δίκαιους, αλλά να τους χαρίζει άφθονα τα καλά του. Κι ενώ η Πενία προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους για την αξία της, ο Χρεμύλος και ο Καρίωνας επιμένουν ότι μόνο ο πλούτος φέρνει την ευτυχία.

Ίσως ορισμένα από τα αστεία να φαντάζουν αμήχανα, ωστόσο ο Διονύσης Σαββόπουλος καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή, όχι μόνο με την ιστορία που αφηγείται, αλλά και με τη μουσική και τα τραγούδια που παίζουν οργανικό ρόλο στην παράσταση.

Στον ρόλο του Άγγελου-Εξάγγελου, ο «Νιόνιος» έχει δίπλα του μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών. Ξεχωρίζει ο Νίκος Κουρής στον ρόλο του Χρεμύλου, ενώ τον Καρίωνα ερμηνεύει ο Χρήστος Λούλης και εκείνον της Πενίας η Αμαλία Μουτούση.

Στον ρόλο του Πλούτου βρίσκουμε τον (πάντα εξαιρετικό) Μάκη Παπαδημητρίου.

Το βασικό καστ πλαισιώνεται από μία ομάδα μουσικών, τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών.

Τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και στο τέλος της παράστασης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και οι υπόλοιποι συντελεστές απέσπασαν το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού και αποχαιρέτησαν το κοινό… τραγουδώντας!

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024