Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο «μάγο» της ανατροπής Άντι Γουόρχολ

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο «μάγο» της ανατροπής Άντι Γουόρχολ

Ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα στον μάγο της ανατροπής, τον ευφυή καλλιτέχνη, Αντι Γουόρχολ και την εποχή του, με  23 ταινίες και σπάνια ντοκιμαντέρ, προβάλλεται από τις 9 έως 19 Μαΐου στον κινηματογράφο Τριανόν. Τίτλος του, «Εργοστάσιο προφητικών εικόνων» και παραπέμπει στο στούντιο του Γουόρχολ, ένα παλιό νεοϋορκέζικο, αλλά διαφορετικό εργοστάσιο.

Ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα στον μάγο της ανατροπής, τον ευφυή καλλιτέχνη, Αντι Γουόρχολ και την εποχή του, με 23 ταινίες και σπάνια ντοκιμαντέρ, προβάλλεται από τις 9 έως 19 Μαΐου στον κινηματογράφο Τριανόν.

Τίτλος του αφιερώματος, «Εργοστάσιο προφητικών εικόνων», παραπέμπει στο στούντιο του Γουόρχολ, ένα παλιό νεοϋορκέζικο, αλλά διαφορετικό εργοστάσιο, όπου συγκεντρώνονταν από καλλιτέχνες μέχρι χρηματιστές και έμποροι ναρκωτικών υπό τους ήχους εκκωφαντικής μουσικής και με φόντο το ασημί, καθώς οι εσωτερικοί του χώροι ήταν καλυμμένοι με αλουμινόχαρτο.

Ο Γουόρχολ εκτός από πολυσχιδής καλλιτέχνης και διάσημος για τη ζωγραφική του, γνώριζε καλά την «υφή» και τους κύκλους της κοινωνίας του θεάματος. Σκηνοθέτησε πάνω από 200 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Στο κινηματογραφικό αφιέρωμα, τις τέσσερις βουβές πειραματικές ταινίες του «πατέρα» της ποπ αρτ, θα «ντύσουν» με μουσικές περφόρμανς τους οι ION, The Boy, Adolf Plays The Jazz και Μιχάλης Δέλτα.

«Ο διασημότερος ποπ καλλιτέχνης ο πρώτος που τόλμησε και κατέδειξε την ομορφιά που περιέχεται στο κοινότοπο, ή ακόμα και στο σοφά αξιοποιημένο χυδαίο», είναι μια από τις φράσεις που ίσως μπορεί να περιγράψει τη δράση του.

Τον Aντι Γουόρχολ, λένε πως, είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς.

Aποσπασματική, βασισμένη στην ιδέα της επανάληψης, γεμάτη από όμορφα αγόρια, κατεστραμμένες ντίβες, εφήμερες πόζες και ακόμη πιο εφήμερες φιλοδοξίες δεν υπάρχει καμία ταινία του που να μην μπορεί να θεαθεί ως σινεμά και μόνο.

Ο καλλιτέχνης, «ογκόλιθος» του εναλλακτικού δεν επεδίωκε οι ταινίες του να είναι φιλικές προς τον θεατή ή να κινούνται στις επιταγές της λαϊκής ή εμπορευματικής κουλτούρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024