Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντοκιμαντέρ κατά της κλειτοριδεκτομής από την ActionAid

Ντοκιμαντέρ κατά της κλειτοριδεκτομής από την ActionAid

Η κλειτοριδεκτομή δεν αφορά μόνο κάποιες άτυχες γυναίκες στην Αφρική. Συνολικά, 140 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα της πρακτικής. Μέσα από την ActionAid, φεστιβάλ, την τηλεόραση και το διαδίκτυο, το ντοκιμαντέρ Excision μεταφέρει τον αγώνα εκατομμυρίων ενάντια στην κλειτοριδεκτομή. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 13 Μαρτίου, στις 20:00 το βράδυ στον κινηματογράφο Odeon Όπερα, Ακαδημίας 75.

Η κλειτοριδεκτομή δεν αφορά μόνο κάποιες άτυχες γυναίκες στην Αφρική. Συνολικά, 140 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα της πρακτικής.

Μέσα από την ActionAid, φεστιβάλ, την τηλεόραση και το διαδίκτυο, το ντοκιμαντέρ Excision μεταφέρει τον αγώνα εκατομμυρίων ενάντια στην κλειτοριδεκτομή.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 13 Μαρτίου, στις 20:00 το βράδυ στον κινηματογράφο Odeon Όπερα, Ακαδημίας 75.

Το εισιτήριο θα κοστίζει 6 ευρώ και τα χρήματα θα διατεθούν για τη διεθνή δράση της ActionAid για τις γυναίκες.

Η έκδοση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.

Πριν από λίγες εβδομάδες, επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα των πέντε εθελοντών κινηματογραφιστών που ταξίδεψαν στο Τανγκιουλμπέι της Κένυας για να γυρίσουν το Excision.

To ντοκιμαντέρ ερευνά τις επιπτώσεις της κλειτοριδεκτομής στις τοπικές κοινωνίες της Κένυας και προσπαθεί να καταγράψει την αλλαγή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και αφορά εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια παγκοσμίως.

Έχει στόχο να δυναμώσει τις φωνές των γυναικών και των κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα της κλειτοριδεκτομής και που δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν ανοιχτά για τον πόνο τους.

«Στην Κένυα του 2012, τα κορίτσια από 6 έως 15 ετών «κόβονται». Το 85% από αυτά υφίστανται ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Ο ακρωτηριασμός αφορά την εκτομή της κλειτορίδας, καθώς και των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Πολύ πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους, τα κορίτσια μπαίνουν στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο και υφίστανται την επέμβαση, χωρίς το παραμικρό αναισθητικό ή παυσίπονο και σε συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες. Με το ίδιο λεπίδι, το οποίο δεν έχει περάσει από κανενός είδους αποστείρωση, θα «κοπούν» όλες. Κάποιες θα πεθάνουν από αιμορραγία, κάποιες θα μολυνθούν από HIV» λέει η σκηνοθέτις, Βίκυ Βελλοπούλου.

Σοκαριστικά στοιχεία

  • Συνολικά,100-140 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Τα 92 εκατομμύρια ζουν στην Αφρική.
  • Κάθε μέρα 6.000 κορίτσια πέφτουν θύματα της πρακτικής.
  • Στην Κένυα πρόσφατα απαγορεύτηκε, αλλά 15 εκατομμύρια κορίτσια (27% του πληθυσμού της) και γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Όποιος θέλει μπορεί να στηρίξει οικονομικά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024