Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Argo «κλειδώνει» τη νίκη στα Όσκαρ μετά τα βραβεία των σεναριογράφων;

Το Argo «κλειδώνει» τη νίκη στα Όσκαρ μετά τα βραβεία των σεναριογράφων;

Όπως όλα δείχνουν, το Argo μοιάζει να έχει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο «τσεπάκι» της. Μετά και το μεγάλο βραβείο του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής (εκείνο του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου), ο Μπεν Άφλεκ μπορεί να είναι μάλλον σίγουρος ότι τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου θα κατακτήσει τη μεγάλη κινηματογραφική διάκριση του Χόλιγουντ. Τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα παρακολουθείστε στο in.gr τη ζωντανή περιγραφή της τελετής απονομής των Όσκαρ

Όπως όλα δείχνουν, το Argo μοιάζει να έχει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο «τσεπάκι» της. Μετά και το μεγάλο βραβείο του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής (εκείνο του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου), ο Μπεν Άφλεκ μπορεί να είναι μάλλον σίγουρος ότι τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου θα κατακτήσει τη μεγάλη κινηματογραφική διάκριση του Χόλιγουντ.

Έτσι, το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου κέρδισε το σενάριο του Κρις Τέριο για το Argo, ενώ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο Μαρκ Μπόουλ για το Zero Dark Thirty, ταινία που εξιστορεί το κυνήγι και τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

  • Τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα παρακολουθείστε στο in.gr τη ζωντανή περιγραφή της τελετής απονομής των Όσκαρ

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε ο Μάλικ Μπεντζελούλ για το Searching for Sugar Man.

Τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής ήταν τα τελευταία μεγάλα βραβεία ένωσης πριν την τελετή απονομής των Όσκαρ της Κυριακής.

Στις 23 Φεβρουαρίου θα δοθούν τα Spirit Awards, βραβεία του ανεξάρτητου σινεμά, καθώς και τα Χρυσά Βατόμουρα που βραβεύουν τις χειρότερες ταινίες και ηθοποιούς της χρονιάς.

Το Argo δεν ήταν φαβορί εξαρχής. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του Μπεν Άφλεκ, παρόλο που έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και για τη σκηνοθεσία του, έμεινε εκτός της πεντάδας των σκηνοθετών στα Όσκαρ.

Πήρε την εκδίκησή του με μια σειρά κινηματογραφικών βραβείων και τώρα μοιάζει μια ανάσα μακριά από το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραγωγή του Argo έχει αναλάβει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Παρά το γεγονός ότι ο Λίνκολν του Σπίλμπεργκ παρουσιάσθηκε ως το μεγάλο φαβορί, το Argo κέρδισε τα μεγάλα βραβεία σχεδόν στο σύνολο των τελετών (από τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι τα βραβεία των ενώσεων των αμερικανικών ηθοποιών και παραγωγών, καθώς και τα βρετανικά BAFTA).

Δεν του απομένουν πλέον παρά τα Όσκαρ, όπου με δώδεκα υποψηφιότητες, ελπίζει να πάρει την εκδίκησή του.

Μάλλον δύσκολο, καθώς το Argo εμφανίζεται ως φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024