Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μνημεία, λέει ο πνευματικός κόσμος για το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ

Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μνημεία, λέει ο πνευματικός κόσμος για το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ

Οργή έχει προκαλέσει στον κόσμο του πολιτισμού -και όχι μόνο- η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, μετά από 19 έτη λειτουργίας. «Αυτή η απόφαση είναι μία βλακεία, η οποία πηγάζει από την αντίληψη ότι σε θέματα πολιτισμού μόνο τα μνημεία μετράνε, γιατί προσελκύουν τους τουρίστες», λέει με έμφαση ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, η άποψη του οποίου φιλοξενείται σε άρθρο της βελγικής εφημερίδας La Libre Belgique με τίτλο «Ελλάδα: ο κόσμος του πολιτισμού αγανακτεί».

Οργή έχει προκαλέσει στον κόσμο του πολιτισμού -και όχι μόνο- η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, μετά από 19 έτη λειτουργίας.

«Αυτή η απόφαση είναι μία βλακεία, η οποία πηγάζει από την αντίληψη ότι σε θέματα πολιτισμού μόνο τα μνημεία μετράνε, γιατί προσελκύουν τους τουρίστες», λέει με έμφαση ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, η άποψη του οποίου φιλοξενείται σε άρθρο της βελγικής εφημερίδας La Libre Belgique με τίτλο «Ελλάδα: ο κόσμος του πολιτισμού αγανακτεί».

Η απόφαση τής ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, μετά από δεκαεννέα χρόνια λειτουργίας, προκαλεί αγανάκτηση στους πολιτιστικούς κύκλους, που καταγγέλλουν τη θυσία του πολιτισμού στο ναό τής λιτότητας, σημειώνει η εφημερίδα.

«Σε περίοδο κρίσης δεν κλείνει κανείς έναν πολιτιστικό οργανισμό, είναι, αντίθετα, η στιγμή όπου το χρειαζόμαστε περισσότερο» σημειώνεται.

Συνεχίζοντας η εφημερίδα αναφέρει ότι η διευθύντρια του Κέντρου, Κατερίνα Βελισσάρη, η οποία απολύθηκε, καταγγέλλει «ευρεία τάση συγκέντρωσης όλων των πολιτιστικών δράσεων στα υπουργεία», τα οποία φημίζονται για τη γραφειοκρατία τους και τον πελατειακό χαρακτήρα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024