Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εικόνα και Λόγος», διάλεξη του φωτογράφου Μ.Παπαδόπουλου στις 15 Νοεμβρίου

«Εικόνα και Λόγος», διάλεξη του φωτογράφου Μ.Παπαδόπουλου στις 15 Νοεμβρίου

Σε διάλεξη που θα δώσει στις 15 Νοεμβρίου στο Athens House of Photography του Μεταξουργείου, ο φωτογράφος Μηνάς Παπαδόπουλος θα εξετάσει πώς η εικόνα και το κείμενο μπορούν να συνεργαστούν για να μεταφέρουν νόημα. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Φεστιβάλ Photometria και το Phototheatron.

Σε διάλεξη που θα δώσει στις 15 Νοεμβρίου στο Athens House of Photography του Μεταξουργείου, ο φωτογράφος Μηνάς Παπαδόπουλος θα εξετάσει πώς η εικόνα και το κείμενο μπορούν να συνεργαστούν για να μεταφέρουν νόημα.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν το γνωστό Φεστιβάλ Photometria και το Phototheatron, θα εξεταστεί η σύμπραξη κειμένου και εικόνας, ειδικά στην περίπτωση της φωτογραφίας, και θα αναζητηθούν παραδείγματα από τις διαφορετικές εκφράσεις της συνεργασίας των δομών του λόγου και της εικόνας.

Το πάντρεμα της γλώσσας και της εικόνας, εξάλλου, περιβάλλει σήμερα την καθημερινότητά μας και παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για τους δημιουργούς αλλά και τους αποδέκτες αυτών των ερεθισμάτων.

Ο φωτογράφος Μηνάς Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στην Αθήνα.

Έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες στο WorkInProgress (wip.gr), σε διεθνείς εκδόσεις (Plateform Magazine, El Photographico, Kaltblut) ενώ διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Imagine a New World το 2010 και πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο φωτογραφικό Φεστιβάλ Photometria το 2011.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Athens House of Photography (Ελευσινίων & Κεραμέων, Στάση μετρό «Μεταξουργείο») στις 8 το απόγευμα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024