Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τόνια Σωτηροπούλου: «Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια ερωτική σκηνή με τον Ντ.Κρεγκ;»

Τόνια Σωτηροπούλου: «Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια ερωτική σκηνή με τον Ντ.Κρεγκ;»

Η Τόνια Σωτηροπούλου είναι ένα πανέμορφο πλάσμα. Παρά το γεγονός ότι την ημέρα της συνέντευξης έμοιαζε αρκετά κουρασμένη, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η ηθοποιός -που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την ταινία Berberian Sound Studio στο 53ο ΦΚΘ-, επιλέχθηκε ως «Bond Girl». Αν και στο Skyfall έχει μικρό ρόλο, έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο κρεβάτι με τον... 007, Ντάνιελ Κρεγκ. Η ίδια παραμένει προσγειωμένη. «Είμαι τυχερή. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια ερωτική σκηνή με τον Ντάνιελ Κρεγκ;»

Η Τόνια Σωτηροπούλου είναι ένα πανέμορφο πλάσμα. Παρά το γεγονός ότι την ημέρα της συνέντευξης έμοιαζε αρκετά κουρασμένη, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η ηθοποιός -που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την ταινία Berberian Sound Studio στο 53ο ΦΚΘ-, επιλέχθηκε ως «Bond Girl». Αν και στο Skyfall έχει μικρό ρόλο, έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο κρεβάτι με τον… 007, Ντάνιελ Κρεγκ. Η ίδια παραμένει προσγειωμένη. «Είμαι τυχερή. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια ερωτική σκηνή με τον Ντάνιελ Κρεγκ;»

  • Έχεις δηλώσει ότι πέρασες από έξι οντισιόν για να πάρεις τον ρόλο στο Berberian Sound Studio. Ήταν πιο δύσκολο να εξασφαλίσεις τον ρόλο από ότι στον Τζέιμς Μποντ;

Ναι, σίγουρα. Έχεις να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα και έχεις να κάνεις με έναν πολύ παράξενο άνθρωπο –πολύ καλό βέβαια. Ο αρχικός ενδοιασμός που είχε να με δει ήταν ότι δεν είμαι Ιταλίδα και κλήθηκα να ερμηνεύσω μια Ιταλίδα. Για τον Μποντ ήταν θέμα τύχης. Ταίριαζα σε αυτό που ήθελε ο Σαμ Μέντες εμφανισιακά. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Πόσο δύσκολο είναι πια να κάνει κανείς μια ερωτική σκηνή με τον Ντάνιελ Κρεγκ;

  • Στο Berberian Sound Studio όλοι οι ήχοι εντείνονται. Ποιος ήχος σε κάνει να ανατριχιάζεις;

Αυτό που με κάνει να ανατριχιάζω ιδιαίτερα είναι όταν κάθεσαι σπίτι και νομίζεις ότι ακούς βήματα. Αλλά δεν ακούς βήματα. Βλέπω τον κόσμο από μια αρκετά μεταφυσική πλευρά. Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής είναι ο Τζεφ Μπάκλεϊ. Πολλές φορές αισθάνομαι όταν ακούω μουσική ότι μου μιλάει. Φυσικά, είναι όλο στο κεφάλι μου. Το ζω μόνη μου όλο αυτό. Αλλά είναι πράγματα που αισθανόμαστε την ανάγκη να τα ακούσουμε και να ανατριχιάσουμε, να ανέβει η αδρεναλίνη. Μου αρέσει πολύ η dark πλευρά των πραγμάτων και το αγαπημένο μου αξιοθέατο σε κάθε χώρα που επισκέπτομαι είναι τα νεκροταφεία. Είναι πολύ γαλήνια, τα βρίσκω πάρα πολύ όμορφα.

  • Ανησυχείς για τον χαρακτηρισμό «Κορίτσι του Μποντ» και για το τι αυτός θα μπορούσε να σημαίνει για την καριέρα σου;

Όχι γιατί η συμμετοχή μου στην ταινία είναι ένα εισιτήριο και από εκεί και πέρα έγκειται σε μένα το πώς θα το διαχειριστώ. Μπορώ να συνεχίσω να φέρομαι σαν «κορίτσι του Μποντ», να είμαι η κοπέλα που μπορώ να κάνω μόνο αυτό το πράγμα, ή να επιλέξω να πω «όχι» σε τέτοιους ρόλους και να κάνω κάποια άλλα πράγματα.

  • Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τον Σαμ Μέντες;

Ήταν από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Είναι αξιαγάπητοι. Έχω πάρα πολύ μεγάλη αδυναμία στον Ντάνιελ Κρεγκ. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Και ο Σαμ Μέντες. Σε εμπνέει τόσο πολύ. Και είναι ένας άνθρωπος που αφουγκράζεται, σε ακούει. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που μιλάς μαζί του και το καταλαβαίνεις ότι σε ακούει. Σε κοιτάζει. Και ο Ντάνιελ το ίδιο. Ο Ντάνιελ είναι ντροπαλός, πράγμα που είναι πολύ περίεργο. Η εμπειρία των γυρισμάτων ήταν πολύ καλή, πήρα πολύ αγάπη τις μέρες που ήμουν εκεί. Και μετά, από την επαφή που διατηρώ με τους συντελεστές. Είναι κάτι ανεκτίμητο για μένα. Δεν με νοιάζει αν θα πουλήσει ο Μποντ, εάν ο ρόλος είναι μικρός ή μεγάλος, αυτό το «δέσιμο» με νοιάζει.

  • Δεν μπορεί, όμως, η μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του Skyfall να μη σε κάνει χαρούμενη…

Ήμουν πολύ τυχερή. Ήταν μια πολύ καλή συγκυρία για μένα. Γιατί είναι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης, είναι η 23η ταινία και τα 50 χρόνια Μποντ, αλλάζουν τόσα πράγματα, είναι ο συγκεκριμένος Μποντ, το συγκεκριμένο καστ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ ως κακός. Έτυχε να είμαι και εγώ.

  • Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Πήτερ Στρίκλαντ, σκηνοθέτη του Berberian Sound Studio;

Ο Πήτερ έχει πολύ μεγάλη δύναμη στα χέρια του σαν σκηνοθέτης, αλλά σε αφήνει να κάνεις εσύ αυτόν που θέλεις. Είναι ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες στο βρετανικό και το αμερικάνικο σινεμά, αλλά είναι τόσο φυσιολογικός και πολύ συνεσταλμένος που είναι πολύ πιο ανθρώπινος. Αυτό που έχω κρατήσει από αυτόν είναι μια φράση του: «Ποτέ να μη θυσιάζεις αυτό που θέλεις για κάτι που σου λένε οι άλλοι ότι πρέπει να κάνεις. Να κάνεις πάντα αυτό που νομίζεις εσύ ότι είναι το καλύτερο. Όταν πηγαίνεις αντίθετα σε αυτά που σου προσάπτουν ότι πρέπει να κάνεις, τότε μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα».

  • Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια, επαγγελματικά;

Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να κάνω ταινίες, όπως τώρα. Να παίζω ωραίους ρόλους, να ταξιδεύω, να συναντώ ενδιαφέροντες ανθρώπους, να συνεργάζομαι με σκηνοθέτες που θαυμάζω και θα ήθελα να είμαι σε ένα επίπεδο να κάνω μία δύο ταινίες το χρόνο ή 15, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες μου. Και να αισθάνομαι ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη μέσα από αυτό. Είναι πολύ ωραία και δύσκολη δουλειά. Όταν είμαι, όμως, σε ένα σετ είναι οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Έτσι κι αλλιώς ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν μέσα μου, οπότε όλη αυτή η μυθοπλασία με γοητεύει και μου δίνει πολύ χαρά.

  • Ζεις στο Λονδίνο. Θα σκεφτόσουν ποτέ να γυρίσεις στην Αθήνα ή να μετακομίσεις στις ΗΠΑ;

Πηγαινοέρχομαι ΗΠΑ και Λονδίνο. Στην Αθήνα δεν θα σκεφτόμουν να γυρίσω μόνιμα, γιατί δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνω τώρα εάν ήμουν εδώ. Δεν θα μπορούσα να δουλέψω με τον Σαμ Μέντες. Δεν έχω καθόλου την ανάγκη να γυρίσω. Ίσως επειδή είμαι εδώ συχνά. Αγαπάω πολύ την χώρα μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου, αλλά αισθάνομαι πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη στο Λονδίνο.

  • Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Συζητάω διάφορα πράγματα. Ξέρω σίγουρα για μια ταινία, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν έχω υπογράψει ακόμα. Προς το παρόν απολαμβάνω αυτά που έχω κάνει. Για παράδειγμα το Berberian Sound Studio είναι υποψήφιο για επτά British independent Film Awards που για μας είναι κάτι τεράστιο. Γενικά, θέλω χρόνο για να αφουγκραστώ τι θα συμβεί μετά από αυτές τις δύο ταινίες.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024