Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η εγκατάσταση «The Capsule» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στη Νέα Υόρκη

Η εγκατάσταση «The Capsule» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στη Νέα Υόρκη

Το κατάστημα Barneys στη Νέα Υόρκη φιλοξενεί στις βιτρίνες του πέντε καλλιτέχνες έως τις 8 Ιουλίου. Ανάμεσά τους και η σκηνοθέτιδα Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, η οποία παρουσιάζει το installation, The Capsule. Παράλληλα, η Τσαγγάρη ετοιμάζει και ταινία με τον ίδιο τίτλο και πρωταγωνίστριες τις Αριάν Λαμπέντ, Κλεμάνς Ποεζί, Ιζόλντα Ντισόκ και Ευαγγελία Ράντου.

Το κατάστημα Barneys στη Νέα Υόρκη φιλοξενεί στις βιτρίνες του πέντε καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους και η σκηνοθέτιδα Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, η οποία παρουσιάζει το installation, The Capsule.

Η εγκατάσταση αποτελεί πρόταση του destefashioncollection του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο καλεί καλλιτέχνες να εμπνευστούν από τη μόδα.

Το The Capsule είναι όμως και ταινία, με πρωταγωνίστριες τις Αριάν Λαμπέντ, Κλεμάνς Ποεζί, Ιζόλντα Ντισόκ και Ευαγγελία Ράντου.

«Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη δημιούργησε μια «κάψουλα» υψηλής μόδας, επιλέγοντας έργα από νέους, avant-garde σχεδιαστές που παίζουν με τα όρια της μόδας ως μια σειρά γλυπτών που μπορούν να φορεθούν. Τα αντικείμενα, τόσο στην ταινία αλλά και στο projection installation με τον τίτλο «The Capsule» διαταράσσουν από την αρχή τον συνεχή και αναπόσπαστο διάλογο ανάμεσα στο σινεμά, τη μόδα και τις καλές τέχνες» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η ταινία της Τσαγγάρη θα προβληθεί ως «work in progress» στη 13η έκθεση μοντέρνας τέχνης dOCUMENTA στο Κασέλ της Γερμανίας, στις 10 Ιουνίου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί και αφιέρωμα στην δημιουργό. Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο Barneys έως τις 8 Ιουλίου.

Στην ταινία της Τσαγγάρη παρακολουθούμε επτά γυναίκες σε μια βίλα σε έναν βράχο στις Κυκλάδες, σε μία σειρά μαθημάτων πειθαρχίας και επιθυμίας.

Το Τhe Capsule είναι εμπνευσμένο από το έργο της νεαρής Πολωνής καλλιτέχνιδος Αλεξάνδρα Βαλιζέφσκα, η οποία έχει γράψει μαζί με την Τσαγγάρη το σενάριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024