Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο Άνταμ Γιάουκ των Beastie Boys

Πέθανε ο Άνταμ Γιάουκ των Beastie Boys

Ο Άνταμ Γιάουκ, ένα από τα τρία μέλη του αμερικανικού χιπ χοπ συγκροτήματος Beastie Boys, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 47 ετών ανέφερε εκπρόσωπός του. Ο Γιάουκ ήταν από χρόνια ότι έπασχε από καρκίνο. Μαζί με τον Mike D (Μάικλ Σβαρτς) και τον Ad Roc (Άνταμ Χόροβιτς) ίδρυσαν το 1978 πανκ ροκ συγκρότημα και αργότερα, με το όνομα πλέον Beastie Boys, δημιούργησαν ένα από τα πιο επιτυχημένα χιπ χοπ συγκροτήματα όλων των εποχών.

Ο Άνταμ Γιάουκ, ένα από τα τρία μέλη του αμερικανικού χιπ χοπ συγκροτήματος Beastie Boys, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 47 ετών ανέφερε εκπρόσωπός του. Ο Γιάουκ ήταν από χρόνια ότι έπασχε από καρκίνο.

Το 2009 διαγνώστηκε στον Γιάουκ καρκίνος στο σιελογόνο αδένα και ξεκίνησε θεραπείες με επιτυχία. Ωστόσο, όπως επισήμανε πικρά και ο ίδιος ένα χρόνο αργότερα, «οι αναφορές ότι ξεπέρασα πλήρως τον καρκίνο είναι υπερβολικές».

Ο Γιάουκ μεγάλωσε στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη όπου και γνώρισε τα άλλα δύο μέλη.

Το γκρουπ ιδρύθηκε από τον Γιάουκ ή MCA, τον Mike D (Μάικλ Σβαρτς) και τον Ad Roc (Άνταμ Χόροβιτς) το 1978 αρχικά σαν πανκ ροκ συγκρότημα και αργότερα, με το όνομα πλέον Beastie Boys, σαν χιπ χοπ συγκρότημα.

Το 1986 κυκλοφόρησε το Licensed To Ill, το πρώτο και πολύ επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ τους που απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Ακολούθησε το 1988 το Paul’s Boutique, το οποίο θεωρείται αριστούργημα του συγκροτήματος.

Την επόμενη δεκαετία σειρά άλμπουμ, όπως το Ill Communication to 1994, έφεραν τους Beastie Boys στις πρώτες θέσεις των καταλόγων στις ΗΠΑ. Συνολικά έχουν πουλήσει 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στo ίδιο διάστημα οι Beastie Boys απομακρύνθηκαν κάπως από την εικόνα των κακών παιδιών που καλλιεργούσαν. Συμμετείχαν μάλιστα σε συναυλίες για το Θιβέτ καθώς ο Γιάουκ ασχολούνταν ενεργά με το φιλοθιβετιανό κίνημα.

Πέρα από τη σύνθεση και την ερμηνεία των τραγουδιών, ο Γιάουκ είχε σκηνοθετήσει πολλά από τα βιντεοκλίπ του συγκροτήματος.

Ο Γιάουκ ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024