Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ εισπράξεων για το Hunger Games στις ΗΠΑ

Ρεκόρ εισπράξεων για το Hunger Games στις ΗΠΑ

Η περιπέτεια φαντασίας The Hunger Games απέσπασε 155 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office το πρώτο διήμερο προβολής της. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εισπράξεις για ταινία που δεν είναι σίκουελ (συνέχεια άλλης ταινίας) και για το τρίτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών. Φαν της λογοτεχνικής τριλογίας και όχι μόνο περίμεναν μέχρι και οκτώ ώρες στην ουρά, προκειμένου να εξασφαλίσουν εισιτήριο για μια από τις πρώτες προβολές της.

Η περιπέτεια φαντασίας The Hunger Games απέσπασε 155 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office το πρώτο διήμερο προβολής της.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εισπράξεις για ταινία που δεν είναι σίκουελ (συνέχεια άλλης ταινίας) και για το τρίτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών.

To Hunger Games ακολουθεί σε εισπράξεις το φινάλε του Χάρι Πότερ, το οποίο συγκέντρωσε 169,2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο διήμερο προβολής του και τον Σκοτεινό Ιππότη του 2008 που το πρώτο διήμερο προβολής του απέσπασε 158,4 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box-office.

Παγκοσμίως, η ταινία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 214,25 εκατομμύρια δολάρια.

Θαυμαστές του βιβλίου -η ταινία βασίζεται στην λογοτεχνική τριλογία της Σούζαν Κόλινς- περίμεναν μέχρι και οκτώ ώρες στην ουρά, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στις πρώτες προβολές της ταινίας.

Το Hunger Games ξεκίνησε να σπάει τα ρεκόρ από την Παρασκευή, πριν ξεκινήσει καλά-καλά η προβολή της. Η ταινία έφτασε τα 19,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στην ταινία η δράση εκτυλίσσεται σε ένα μετά-αποκαλυπτικό σύμπαν, η Βόρειος Αμερική ονομάζεται Πάνεμ και πρωτεύουσά της είναι η κακόγουστη Κάπιτολ.

Κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της καταστολής της εξέγερσης της 13ης περιφέρειας, κάθε μία από τις 12 περιφέρειες αναγκάζεται να στείλει ένα αγόρι και ένα κορίτσι για να λάβει μέρος σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, ο στόχος του οποίου είναι η αλληλοεξόντωση των διαγωνιζομένων.

Ένα κορίτσι, η Κάτνις Έβερντιν είναι εκείνη που θα κληθεί να εκπροσωπήσει τη 12η περιφέρεια στους αγώνες. Μόνο που η Κάτνις είναι ένα κάπως ξεχωριστό κορίτσι…

Πρωταγωνίστρια είναι η Τζένιφερ Λόρενς, το κορίτσι που απέσπασε πέρυσι μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία Στην Καρδιά του Χειμώνα.

Αναλυτές της βιομηχανίας του θεάματος εκτιμούν ότι πρόκειται για την γέννηση μιας τριλογίας. Το στούντιο περίμενε να δει ποιες θα είναι οι εισπράξεις του πρώτου διημέρου για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστεί η τριλογία.

Όπως όλα δείχνουν, θα δούμε τελικά στη μεγάλη οθόνη και τις υπόλοιπες περιπέτειες της Κάτνις Έβερντιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024