Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικαστική πορεία με «λάβαρα και σημαίες» από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών

Εικαστική πορεία με «λάβαρα και σημαίες» από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών

Τριάντα πέντε νέοι δημιουργοί, σπουδαστές όλοι του Ζ' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών», που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, από τις 19 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Τριάντα πέντε νέοι δημιουργοί, σπουδαστές όλοι του Ζ’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών», που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, από τις 19 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Η συμμετοχή αποτελείται από πραγματικές σημαίες και λάβαρα, εμπνευσμένα από την κοινωνική πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Με κριτικό βλέμμα και εικαστική τόλμη «διαδηλώνουν» με σημαίες που αναφέρονται στις γενικότερες ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι και στην ελληνική ταυτότητα, την Ευρώπη και την κρίση. Η νέα γενιά καλλιτεχνών δίνει με αίσθημα, φαντασία και δύναμη το δικό της στίγμα, στις μέρες μας.

Η καλλιτεχνική δράση των σπουδαστών, ξεκινά με πορεία τους, κατά την οποία θα μεταφέρουν τα λάβαρα και τις σημαίες τους από την ΑΣΚΤ, την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 15:00, στο Ίδρυμα Κακογιάννη όπου και θα εναποθέσουν τις σημαίες – έργα τους, για να εκτεθούν μαζί με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης.

Στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Καιρών» εκτός από τους σπουδαστές του Ζ’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αγγελίδης Νίκος, Αμάραντος Μιχάλης, Βατανίδης Στάθης, Γιαγιάνος Απόστολος, Γιαννακάκη Μαρία, Δρούγκας Αχιλλέας, Κανά Ρένα, Καράς Χρίστος, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κατσουλίδη Μαριάννα, Κοντέλλης Ανδρέας, Λαζόγκας Γιώργος, Μαρτίνου Ελεάννα, Μαστερόπουλος Γιάννης, Μετζικώφ Γιάννης, Μπότσογλου Χρόνης, Νικολάου Ανδρέας, Ρήνας Βαγγέλης, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σκουλά Μαρία, Σκουλάκης Δήμος, Ψυχάκη Μυρτώ, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024