Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Υπηρέτριες» και «The Artist» οι νικητές των βραβείων σκηνοθετών και ηθοποιών (infographic)

«Υπηρέτριες» και «The Artist» οι νικητές των βραβείων σκηνοθετών και ηθοποιών (infographic)

Σημαντικό βήμα για την οσκαρική πορεία της έκανε η ταινία Υπηρέτριες, η οποία απέσπασε τρία βραβεία της Ένωσης Κινηματογραφικών Ηθοποιών των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και εκείνο για καλύτερο καστ και Α' γυναικείου ρόλου. Έκπληξη το βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου στον Ζαν Ντιζαρντέν του The Artist. Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους σκηνοθέτης της ταινίας-φαβορί στα Όσκαρ, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας της Ένωσης Σκηνοθετών.

Σημαντικό βήμα για την οσκαρική πορεία της έκανε η ταινία Υπηρέτριες, η οποία απέσπασε τρία βραβεία της Ένωσης Κινηματογραφικών Ηθοποιών των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και εκείνο για καλύτερο καστ και Α’ γυναικείου ρόλου.

Η Βαϊόλα Ντέιβις κατέκτησε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου της Ένωσης Ηθοποιών (SAG), ενώ η Οκτάβια Σπένσερ έλαβε εκείνο του Β΄γυναικείου ρόλου. Οι δύο ηθοποιοί ερμηνεύουν δύο Αφρο-αμερικανίδες υπηρέτριες στο Μισισίπι της δεκαετίας του 1960, που αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τις εμπειρίες τους από την εργασία τους σε λευκές οικογένειες.

Η ταινία απέσπασε, επίσης, το βραβείο καλύτερου καστ.

«Κάντε μεγάλα και δυνατά όνειρα» είπε η Β.Ντέιβις, παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Έκπληξη ήταν και η βράβευση του Ζαν Ντιζαρντέν, ο οποίος στο The Artist ερμηνεύει τον Ζορζ Βαλεντίν, έναν ηθοποιό του βωβού σινεμά που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την έλευση του ήχου. Άλλοι υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν οι Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι Απόγονοι) και Μπραντ Πιτ (Moneyball).

Όπως αναμενόταν το βραβείο B’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Κρίστοφερ Πλάμερ για την ερμηνεία του στους Πρωτάρηδες. Στην ταινία ο Πλάμερ είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που μετά τον θάνατο της συζύγου του αποφασίζει να αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του The Artist, φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας της Ένωσης Σκηνοθετών, αφήνοντας πίσω του τους Μάρτιν Σκορσέζε, Ντέιβιντ Φίντσερ, Γούντι Άλεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024