Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη Θ.Αγγελόπουλο (infographic)

Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη Θ.Αγγελόπουλο (infographic)

Το ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α' Νεκροταφείο, συγγενείς, συνεργάτες και πολλοί φίλοι του σπουδαίου σκηνοθέτη. Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογράφησε την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της. Την νεκρώσιμο ακολουθία έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκος Αλβανίας, Αναστάσιος. Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.

Το ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α’ Νεκροταφείο, συγγενείς, συνεργάτες και πολλοί φίλοι του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογράφησε την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της.

Την νεκρώσιμο ακολουθία έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εξετέθη σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του νεκροταφείου.

Εκεί βρίσκόταν και η γυναίκα του Φοίβη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας του Αλλη Θάλασσα Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο Ιταλός παραγωγός του Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης.

Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.


Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Ρέα Γαλανάκη, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος, η Βάσω Παπανδρέου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γρηγόρης Ψαριανός κ.ά.

Στεφάνια στην κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρέσβης της Γαλλίας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών, η Ένωση Διπλωματικών υπαλλήλων, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Αλέκος Φασιανός, ο Ισίδωρος Λεοντής κ.ά.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024