Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Οκτώ νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα και καλύπτουν όλα τα γούστα: από τους θαυμαστές του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (και της ψυχανάλυσης), στα κοινωνικά δράματα Υπηρέτριες και Τυραννόσαυρος, μέχρι την Αθήνα του σήμερα στον Ξεναγό και το Tungsten, ως τα πέρατα της Ανταρκτικής στο Happy Feet 2, αυτή είναι μία εβδομάδα για σινεμά. Κερδίστε προσκλήσεις για Tungsten και Ξεναγό

Οκτώ νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα και καλύπτουν όλα τα γούστα: από τους θαυμαστές του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (και της ψυχανάλυσης), στα κοινωνικά δράματα Υπηρέτριες και Τυραννόσαυρος, μέχρι την Αθήνα του σήμερα στον Ξεναγό και το Tungsten, ως τα πέρατα της Ανταρκτικής στο Happy Feet 2, αυτή είναι μία εβδομάδα για σινεμά.

Διαβάστε περισσότερα στο Ψυχαγωγία in.gr

Μια επικίνδυνη μέθοδος

Δύο μεγάλες μορφές της ψυχανάλυσης, ο Σ.Φρόιντ και ο Καρλ Γιουνγκ «κονταροχτυπιούνται» στην ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Τον πρώτο ερμηνεύει ο Βίγκο Μόρτενσεν, τον δεύτερο ο ανερχόμενος Μάικλ Φασμπέντερ (Χ-Men). Στη μέση (τι άλλο;) μια γυναίκα, η γοητευτική και διαταραγμένη Σαμπίνα, την οποία ερμηνεύει η Κίρα Νάιτλι. Η ταινία δίχασε τους κριτικούς, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι στερείται πάθους, αλλά η ερμηνεία του Φασμπέντερ συγκέντρωσε θετικά σχόλια.

Υπηρέτριες

Η ερμηνεία της Βαϊόλα Ντέιβις είναι αυτή που συζητιέται ήδη για τα Όσκαρ. Η ταινία που έμεινε στην κορυφή του αμερικανικού box-office για τρεις εβδομάδες, βασίζεται στο ημιαυτογραφικό μυθιστόρημα «The Help» της Κάθριν Στόκετ. Το έτος είναι 1962. Μία νεαρή επιστρέφει σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού Νότου και προκαλεί αντιδράσεις όταν αποφασίζει να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που εργάζονται ως υπηρέτριες σε σπίτια πλούσιων οικογενειών. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Τέιτ Τέιλορ, που είναι και παιδικός φίλος της Κ.Στόκετ. Εκτός από τη Βαϊόλα Ντέιβις, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

Happy Feet 2 (3D)

Τα χαριτωμένα πιγκουινάκια που αρέσκονται στον χορό, επιστρέφουν, με τις φωνές των Ελάιζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Μπραντ Πιτ και Ματ Ντέιμον. Στη νέα ταινία ο Μαμπλ, ο σταρ της Κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί ο γιος του Έρικ φοβάται τον χορό. Ο Έρικ, μη θέλοντας να χορέψει το σκάει για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν, τον πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει.

Τυραννόσαυρος

Η ταινία που απέσπασε το βραβείο Κοινού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχεται στις αίθουσες. Πρόκειται για μια ταινία-έκπληξη από τη Μεγάλη Βρετανία που αποτελεί και σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Πάντι Κονσιντάιν. Η ταινία έλαβε και βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Η ιστορία παρακολουθεί τον Τζόζεφ, έναν μέθυσο και οξύθυμο τύπο, ο οποίος συναντά τη Χάνα, που δουλεύει ως εθελόντρια σε ένα κατάστημα που ανήκει σε φιλανθρωπική οργάνωση. Η γνωριμία τους αποτελεί για εκείνον μια ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από την χωρίς νόημα καθημερινότητά του. Ωστόσο, για τη Χάνα η όλη κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη, καθώς, πίσω από το ζεστό, συγκαταβατικό της βλέμμα, κρύβεται ένα αποτρόπαιο μυστικό… Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο εξαιρετικός Πίτερ Μάλαν και η Ολίβια Κόλμαν.

Δύο ταινίες σε κοινή διανομή

Tungsten

Στην Αθήνα του σήμερα δύο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένας μετανιωμένος άνδρας ψάχνουν να διορθώσουν τα λάθη τους και έρχονται σε σύγκρουση με τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, την ώρα που η Αθήνα «υποφέρει» από γενικό μπλακ-άουτ. Ο Γιώργος Γεωργόπουλος έφτιαξε μια ταινία με ψυχή. Το Tungsten του έχει χιούμορ, προβληματίζεται και όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού δεν διστάζει να μιλήσει για την κρίση (οικονομική και κοινωνική) της εποχής μας. Μία ταινία που μιλά για τη βία χωρίς ίχνος βίας; Και όμως, αυτό επιλέγει να κάνει –σωστά- ο Γ.Γεωργόπουλος. Τα πάντα υπονοούνται. Χέρια που κρατούν ξύλα, όπλα που ορθώνονται, μια πόρτα που κλείνει. Η βία δεν υπάρχει στη σκηνή και όμως την αισθάνεσαι. Σε μια Αθήνα παράδοξη. Με τους ήρωες να κινούνται σε σοκάκια γύρω από το κέντρο, χωρίς ποτέ να βρίσκονται στο κέντρο. Πάντα στο περιθώριο, πάντα ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, την ελπίδα και την απελπισία. Μερικές σεναριακές αστοχίες υπάρχουν, ενώ κάποιες σκηνές που δεν θα έπρεπε βγάζουν γέλιο. Αλλά το Tungsten παραμένει ένα πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο. Πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Τάσος Νούσιας, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Όμηρος Πουλάκης.

Ο Ξεναγός

Από την άλλη, ο Ξεναγός είναι μια χαριτωμένη αθηναϊκή κομεντί, στην οποία ένας Θεσσαλονικιός ξεναγός αρχιτεκτόνων, κατεβαίνει στην Αθήνα, αναθεωρώντας την προσωπική του πορεία και διαδρομή. Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής δημιούργησε μια ταινία με «φρεσκάδα», σε μια πολύχρωμη Αθήνα. Πρωταγωνιστούν Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη.

Το σπίτι των ονείρων

Περισσότερο γνωστό ως η ταινία που «ένωσε» το μελλοντικό ζεύγος Ρέιτσελ Βάις και Ντάνιελ Κρεγκ, η ταινία του Τζιμ Σέρινταν είναι ένα θρίλερ για μια οικογένεια που μετακομίζει από το Μανχάταν σε μία γραφική πόλη της Νέας Αγγλίας. Μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι στο σπίτι του είχε δολοφονηθεί μια μητέρα και τα παιδιά της. Ο πατέρας της οικογένειας ξεκινά τις έρευνες, θέλοντας να εμποδίσει τον δολοφόνο πριν επιστρέψει.

Σαπίλα, Ξεφτίλα και Τεκίλα

Στην επικαιρότητα επιθυμούν να αναφερθούν οι Νίκος Ζερβός και Γιάννης Παρασκευόπουλος με τη νέα τους ταινία, φτιάχνοντας μια ταινία που αποτελεί περισσότερο συρραφή πλάνων, παρά σάτιρα. Σε αυτήν ο μεγαλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης Ιωάννης Μποστ ψάχνει να βρει την έμπνευσή του μέσα σε κάδους σκουπιδιών, οπού τον ανακαλύπτει μια δημοσιογράφος. Η περιπέτειά του αρχίζει όταν λίγο αργότερα τον βρίσκει η νοσοκόμα που τον φροντίζει και τον κλειδώνει κατά λάθος στα εργαστήρια της erosfilm. Εκεί ο ίδιος αρχίζει να μοντάρει διάφορα πλάνα που σχετίζονται με την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και συνθέτει τη δική του ταινία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024