Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο... φεγγάρι μάς ταξιδεύει ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης Ρομπέρ Λεπάζ

Στο… φεγγάρι μάς ταξιδεύει ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης Ρομπέρ Λεπάζ

Σε περισσότερες από 45 χώρες έχει παρουσιαστεί το «The Far Side of the Moon» του Ρομπέρ Λεπάζ, του Καναδού σκηνοθέτη του θεάτρου, της όπερας και του κινηματογράφου. Η σημαντική αυτή παράσταση έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Σε περισσότερες από 45 χώρες έχει παρουσιαστεί το «The Far Side of the Moon» του Ρομπέρ Λεπάζ, του Καναδού σκηνοθέτη του θεάτρου, της όπερας και του κινηματογράφου. Η σημαντική αυτή παράσταση έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου.

«Ο κόσμος είναι σκοτεινός, σύντροφοι, πολύ σκοτεινός». Αυτά ήταν τα λόγια του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τη Γη από το διάστημα.

Η αποστολή του συναδέλφου του Αλεξέι Λεόνοφ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο διάστημα λίγα χρόνια αργότερα, γέννησε βαθύτε­ρες σκέψεις για την τεράστια απόσταση μεταξύ των ουράνιων σωμάτων και το εξίσου τεράστιο κενό στο ενδιάμεσο.

Η μελαγχολία του κοσμοναύτη δεν είναι μια απλή μεταφορά σε αυτή την παραγωγή, που από εικαστική άποψη είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή δουλειά του Καναδού «μάγου» της σκηνής Ρομπέρ Λεπάζ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ Σοβιετικών και Αμερικανών κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το πρόγραμμα Εξωγήινης Νοημοσύνης και οι αναμνήσεις από την παιδική και εφηβική ηλικία δύο αδερφών που έρχονται σε σύγκρουση μετά το θάνατο της μητέρας τους, αποτελούν την πρώτη ύλη αυτής της μοναδικής θεατρικής εμπειρίας που ασχολείται με το θεμελιώδες ερώτημα: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Ο Ρ.Λεπάζ χρησιμοποιεί πολλά είδη τέχνης (μαριονέτα, βίντεο, χορό), ενώ επανέρχεται σε συγκεκριμένα μοτίβα, όπως οι καθρέπτες, οι οθόνες, το παιχνίδι με το φως, οι μεταμορφώσεις αντικειμένων.

Όλα τα πρόσωπα της παράστασης ενσαρκώνονται από έναν και μόνο ηθοποιό, τον Καναδό Υβ Ζακ, ο οποίος πραγματοποιεί μια σειρά μεταμορφώσεων.

Το The Far Side of the Moon πλαισιώνεται από την πρωτότυπη μουσική της Λόρι Άντερσον και αποτελεί μια παράσταση-σταθμό στο παγκόσμιο θέατρο.

Το «The Far Side of the Moon» μεταφέρθηκε και στο σινεμά το 2003.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Ex Machina.

Η παράσταση είναι στα γαλλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Εισιτήρια : 18,25,32 ευρώ/ Φοιτητικό, Νεανικό, 65+, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024