Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη θα πάει η Ελλάδα στα φετινά Όσκαρ

Με το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη θα πάει η Ελλάδα στα φετινά Όσκαρ

Tο Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 'Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού, έπειτα από εισήγηση  της αρμόδιας επιτροπής. Η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο και έχει αποσπάσει βραβεία.

Tο Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα ‘Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού, έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει βραβεία.

Μάλιστα η σκηνοθέτις ήταν παραγωγός της ταινίας Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου, της οποίας το σενάριο βραβεύτηκε προ ημερών στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της
Βενετίας.

Το περιβάλλον του μινιμαλιστικού και συμμετρικού Attenberg είναι το βιομηχανικό τοπίο και ο οικισμός που είχε κατασκευάσει στην παραλία του Διστόμου η εταιρεία διυλιστηρίων της Πεσινέ για τους εργαζόμενους της.

Στον πυρήνα αυτού του κελύφους ζει αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο η νεαρή ηρωίδα της ταινίας, προκαλώντας τον θεατή να στοχαστεί και να συγκινηθεί από την προσπάθειά της «να ακουμπήσει» σε μια σχέση, να νιώσει ότι ανήκει κάπου, με την παρότρυνση του άρρωστου πατέρα της.

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη έχει στο ενεργητικό της μια πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ, γυρισμένη σε εννέα πόλεις του κόσμου και με πολλές διακρίσεις.

Ήταν συνιδρύτρια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Cinematexas στο Όστιν του Τέξας, σκηνοθέτησε τις προβολές και το βίντεο της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών 2004 στην Αθήνα, όπως και τις animation προβολές μεγάλης κλίμακας στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Η επιτροπή που εισηγήθηκε την εκπροσώπηση της Ελλάδας με το Attenberg αποτελείται από τους Μισέλ Δημόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου) ως Πρόεδρο, Δημήτριο Εϊπίδη (Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ως Αντιπρόεδρο, Χριστίνα Αδάμου, (Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου), Χρήστο Μήτση, (Κριτικό Κινηματογράφου), Τάσο Μπουλμέτη (Σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024