Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το Schoolwave πάει… Μέγαρο Μουσικής το βράδυ του Σαββάτου

Με νιάτα και ροκ μουσικές θα πλημμυρίσει αύριο, Σάββατο ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα... αστέρια του Schoolwave Festival ξαναστήνουν εκεί το δικό τους μουσικό εργαστήρι. Έξι μαθητικά συγκροτήματα, οι υπερκινητικοί Overjoyed 32, οι ήρεμα δυναμικοί World Conquerrors, οι καταλυτικοί Chick n' Blues, οι Chinese Basement, οι Rosebleed και οι Musica Ficta θα δώσουν το στίγμα τους μέσα από τους πρωτότυπους ροκ, πανκ και μπλουζ ήχους τους.

Με νιάτα και ροκ μουσικές θα πλημμυρίσει αύριο, Σάββατο (ώρα έναρξης 21:00) ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα… αστέρια του Schoolwave Festival ξαναστήνουν εκεί το δικό τους μουσικό εργαστήρι.

Έξι μαθητικά συγκροτήματα που αναδείχτηκαν μέσα από το ομώνυμο Φεστιβάλ, οι υπερκινητικοί Overjoyed 32, οι ήρεμα δυναμικοί World Conquerrors, οι καταλυτικοί Chick n’ Blues, οι Chinese Basement, οι Rosebleed και Musica Ficta θα ξεσηκώσουν μέσα από τους πρωτότυπους ροκ, πανκ και μπλουζ ήχους τους,

Θα επιχειρήσουν ταυτόχρονα το πάντρεμα της δημιουργικότητάς τους με διαχρονικές αξίες του παρελθόντος, όπως τις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι.

Η συναυλία αποτελεί συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Φεστιβάλ Schoolwave και εντάσσεται στη Σειρά «Γέφυρες», την οποία διευθύνει καλλιτεχνικά ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Η γνωστή μαθητική διοργάνωση (με εμπνευστή τον Χρήστο Ιωαννίδη) που φέτος κλείνει επτά χρόνια ζωής στην Αθήνα προσφέρει βήμα έκφρασης στο νέο αίμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Οι Overjoyed 32 είναι το πρώτο από τα τρία συγκροτήματα του φετινού Schoolwave που θα δώσουν το στίγμα τους στο πρώτο μέρος της βραδιάς.

Ακολουθούν οι World Conquerrors, ένα γκρουπ με σήμα-κατατεθέν έναν ήρεμα δυναμικό stoner ήχο. Πέρα από τη μουσική τους, στο Μέγαρο Μουσικής θα παίξουν με το δικό τους τρόπο το «Riders on the storm» των Doors, αλλά και το «Μην τον Ρωτάς τον Ουρανό» του Μάνου Χατζιδάκι.

Όσο για τους Chinese Basement, τρία 16χρονα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουν ότι αγαπούν κυρίως τις αυτοσχέδιες συναυλίες στους πεζόδρομους καθώς «εκεί κανείς δεν τους λέει πόση ώρα πρέπει να παίξουν». Ανάμεσα στα άλλα θα παίξουν και τραγούδια από τη Λιλιπούπολη.

Τη μουσική συνεύρεση Schoolwave-Χατζιδάκι, προκαλούν στο δεύτερο μέρος της συναυλίας δύο ακόμη συγκροτήματα: οι Rosebleed, το πενταμελές εναλλακτικό ροκ συγκρότημα από την Αθήνα με τα ανδρικά φωνητικά, γνωστό για τα support του στον Carlos Santana, στον Craig Walker και στους Cranberries, και οι Musica Ficta.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024