Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με 28 εκδηλώσεις απαντά στην κρίση το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με 28 εκδηλώσεις απαντά στην κρίση το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με 28 βασικές εκδηλώσεις -ανάμεσα στις οποίες και μια όπερα σε συμπαραγωγή με την ΚΟΘ, και παρουσίαση πρωτοποριακών συγκροτημάτων και νέων Ελλήνων και ξένων μουσικών καθώς και μετακλήσεις σημαντικών ξένων συγκροτημάτων- «απαντά» στην οικονομική κρίση και τις αναγκαστικές περικοπές που πλήττει και την πολιτιστική ζωή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Με 28 βασικές εκδηλώσεις -ανάμεσα στις οποίες και μια όπερα σε συμπαραγωγή με την ΚΟΘ, και παρουσίαση πρωτοποριακών συγκροτημάτων και νέων Ελλήνων και ξένων μουσικών καθώς και μετακλήσεις σημαντικών ξένων συγκροτημάτων- «απαντά» στην οικονομική κρίση και τις αναγκαστικές περικοπές που πλήττει και την πολιτιστική ζωή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Με βασικούς στόχους τη συνέχιση της δραστηριότητας, την οικονομική επιβίωση αλλά και τη διαδραστική επικοινωνία με το κοινό και την πόλη, ο πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης που ανέλαβε εδώ κι ένα χρόνο το ρόλο του συντονιστή καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνει για δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο το δικό του «σόλο» κοντσέρτο -όχι μόνο για πιάνο- αλλά για το σύνολο των μουσικών οργάνων, παρουσιάζοντας το πλέον δύσκολο και πολυδιάστατο εγχείρημα στην καριέρα του.

Ο νέος καλλιτεχνικός προγραμματισμός που επιμελήθηκε και παρουσίασε την Τρίτη για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε -όπως ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης τόνισε – χάρη στη σειρά συνεργασιών (με τα «Δημήτρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα «Σταυροδρόμι πολιτισμών» του ΥΠΠΟΤ, έκτακτες επιχορηγήσεις από τον ΟΠΑΠ κ.ά.) και με το πoσό των 105.000 ευρώ (τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός ξεπερνούσε συχνά το 1,5 εκατ. ευρώ)

Το πρόγραμμα του Μεγάρου ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα (12/9) με την εναρκτήρια εκδήλωση (των «Δημητρίων» σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ) που αφορά στην υπαίθρια συναυλία σειράς μουσικών σχημάτων του έργου «Music circus» στον αύλειο χώρο του κτιρίου του Μεγάρου.

Ακολουθούν στις 14/9 συναυλία της Ελληνοτουρκικής ορχήστρας νέων, στις 26/9 η συναυλία της «VEGETABLE ORCHESTRA» (Ορχήστρα Λαχανικών) της Βιέννης (με μουσικά όργανα λαχανικά !!!) (26 και 27/9), το Tel Aviv Soloists Ensemble (1/10), έργα Αράβων και Ισραηλινών συνθετών (7/10), μουσικοθεατρικό δρώμενο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο και την ηθοποιό Εφη Σταμούλη (8/10), συναυλία δεξιοτεχνών παραδοσιακών κρουστών οργάνων (9/10), το νέο ελληνικό κουαρτέτο (12/10), οι «Συνομιλίες με το φως» του Γιώργου Γραμματικάκη (16/10), η μεγάλη συναυλία της Ντούλτσε Πόντες (21/10) και η εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (29/10).

Εμπνευσμένη από την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης είναι η όπερα σε τρεις πράξεις του Καμίλ Σεν Σανς «Σαμψών και Δαλιδά» που θα παρουσιαστεί στις 4, 6, 9, 11 και 13 Νοεμβρίου, στις 20.30 (Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής) με χορηγό την Alpha Bank.

Η όπερα είναι μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Ακολουθεί σειρά εκπαιδευτικών και άλλων φιλοξενούμενων εκδηλώσεων και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης παρουσιάζει την πιανίστρια Arta Arnicane, την Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσεκ στο βιολί (10/12) υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Τσούχου, τη μεγάλη συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που τραγουδούν Νίκο Γκάτσο (14/12), το γύρο του κόσμου μέσα από Χριστουγεννιάτικα εθιμικά τραγούδια και κάλαντα από την παιδική χορωδία του «συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης» (19/12) και τέλος τις μεγάλες συναυλίες – ευχές με τον τίτλο «Συναυλία για την Ειρήνη» (22 και 23 Δεκεμβρίου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024