Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με καρτούν και μουσική από Leon πέφτει η αυλαία του 1ου Athens Open Air Film Festival

Με καρτούν και μουσική από Leon πέφτει η αυλαία του 1ου Athens Open Air Film Festival

Με τα καρτούν των Τεξ Έιβερι και Τσακ Τζόουνς -υπεύθυνοι για την εξέλιξη των Looney Tunes- και τη μουσική του Leon ολοκληρώνεται το 1o Athens Open Air Film Festival. Η προβολή θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Ερμού 148, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ) και θα ξεκινήσει στης 21:30.

Με τα καρτούν των Τεξ Έιβερι και Τσακ Τζόουνς και τη μουσική του Leon ολοκληρώνεται το 1o Athens Open Air Film Festival. Η προβολή θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Ερμού 148, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ) και θα ξεκινήσει στης 21:30.

«Τρελά κυνηγητά, παρανοϊκές καταστροφές, feelgood μουσικές, σουρεαλιστικό χιούμορ και εξαιρετική κωμική αίσθηση βγαλμένη από καρτούν, γεμίζουν κέφι τις γειτονιές της Αθήνας» αναφέρει το δελτίο Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο διοργανώνει το Φεστιβάλ με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η προβολή θα περιλαμβάνει επτά μίνι επεισόδια με τις πιο αστείες και εντυπωσιακές στιγμές του έργου των Τεξ Έιβερι και Τσακ Τζόουνς, των δημιουργών με το παράλογο χιούμορ και τη φλεγματική διάθεση, που έδωσαν στο καρτούν τη σημερινή του μορφή και την αίγλη που το συνοδεύει.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την έκτακτη συμμετοχή-συναυλία του Leon.

Πρώτος και σημαντικότερος, ο Τέξ Έιβερι ο δημιουργός που έχει χαρακτηριστεί ως ο «Ντίσνεϊ που διάβασε Κάφκα» χάρις στο παράλογο χιούμορ που διέπνεε τις ιστορίες του, είναι ο πατέρας του Ντάφυ Ντάκ αλλά και ο αρμόδιος για την εξέλιξη του Μπάγκς Μπάννυ και του Πόρκυ Πίγκ.

Το παράλογο, μακάβριο και σουρεαλιστικό χιούμορ του, σε συνδυασμό με τη φλεγματική αντίδραση των ηρώων σε παρανοϊκές καταστάσεις είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις βασικές γραμμές του τεράστιου έργου του.

Ο Τσάκ Τζόουνς που ακολουθεί, είναι εκείνος που τελειοποίησε τους χαρακτήρες των Μπαγκς Μπάννυ και Ντάφι Ντάκ, αποδίδοντάς τους μια φλεγματική ηρεμία, ενώ γύρω τους λυσσομανούν καταστροφικές καταστάσεις και τους συνέδεσε με τον Έλμερ Φαντ, τυπικό εκπρόσωπο του Αμερικανού συντηρητικού αγρότη.

Το έργο του χαρακτηρίζεται από τρελά κυνηγητά, παρανοϊκές καταστροφές, σουρεαλιστικό χιούμορ και μια εξαιρετική κωμική αίσθηση ανάπτυξης των γκαγκ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024