Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Οι επανεκδόσεις κυριαρχούν την κινηματογραφική εβδομάδα από τις 14 Ιουλίου, ενώ ξεχωρίζει φυσικά ο τελευταίος Χάρι Πότερ που ξεκίνησε να προβάλλεται μία ημέρα νωρίτερα, από τις 13 του μήνα.

Οι επανεκδόσεις κυριαρχούν την κινηματογραφική εβδομάδα από τις 14 Ιουλίου, ενώ ξεχωρίζει φυσικά ο τελευταίος Χάρι Πότερ που ξεκίνησε να προβάλλεται μία ημέρα νωρίτερα, από τις 13 του μήνα.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr

Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος Β’

Όλα τελειώνουν εδώ. Ή τουλάχιστον όλα όσα αφορούν τον Χάρι Πότερ και το μαγικό του κόσμο. Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη αναζητούν τους Πεμπτουσιωτές, τα αντικείμενα που κρύβουν τμήματα της ψυχής του Βόλντεμορτ πριν την τελική μάχη που θα κρίνει τον νικητή. Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ο ρόλος του καθηγητή Σνέιπ. Η ταινία προβάλλεται από τις 13 Ιουλίου (και σε 3D).

Sagan

Η ταινία ασχολείται με τη Φρανσουάζ Σαγκάν, η οποία το 1954, σε ηλικία 19 ετών εκτοξεύτηκε στο λογοτεχνικό στερέωμα με το πρώτο της μυθιστόρημα, το «Bonjour Tristesse». Επιδεικτική, σκανδαλώδης και υποτιμημένη, η Σαγκάν έζησε μια ζωή στα άκρα… Κέρδιζε και έχανε ολόκληρες περιουσίες στη ρουλέτα, αγόραζε και κατέστρεφε πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα, έπινε, χόρευε και ξενυχτούσε σε πάρτι μέχρι το πρωί, αφήνοντας μια σειρά εραστών στο πέρασμά της. Η ταινία υπήρξε υποψήφια το 2009 για Σεζάρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Κοστουμιών. Της Ντιάν Κουρίς με τη Σιλβί Τεστούντ.

Socialism

Η νέα ταινία του Ζαν Λυκ Γκοντάρ ασχολείται με τους τόπους των μύθων, αρχαίων και σύγχρονων, αληθινών και ψεύτικων. Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Νάπολη, Βαρκελώνη, Οδησσός χρησιμοποιούνται ως σκηνικό, με «πρωταγωνιστές» έναν εγκληματία πολέμου και την εγγονή του, ένα Γάλλο και έναν Ρώσο αστυνομικό, έναν Παλαιστίνιο πρέσβη, τον Αλέν Μπαντιού και την Πάτι Σμιθ. Σε ό,τι μας αφορά, ο Γκοντάρ ζήτησε να κάνει γυρίσματα στην Επίδαυρο, αλλά του ζητήθηκε σενάριο! Εκείνος ήρθε μυστικά στον Πειραιά για σύντομα γυρίσματα.

Μαζί Ποτέ

Το Head On του Φατίχ Ακίν που κέρδισε και Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2004 έρχεται ξανά στα σινεμά. Πρόκειται για την ιστορία δύο ανθρώπων τουρκικής καταγωγής στο Αμβούργο. Ο Τσάιτ, ένας 40χρονος αλκοολικός καταλήγει σε ψυχιατρείο μετά από αυτοκαταστροφική πτώση με αυτοκίνητο σε έναν τοίχο. Εκεί γνωρίζει την Σιμπέλ, μια 20χρονη, η οποία προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή της. Με σκοπό να απελευθερωθεί από τους γονείς και τον αδερφό της, προτείνει στον Τσάιτ ψεύτικο γάμο για να μπορέσει να «ζήσει τη ζωή της». Μετά τον γάμο η Σιμπέλ απολαμβάνει την ελευθερία της, γυρίζοντας στους νυχτερινούς δρόμους του Αμβούργου. Μέχρι τη στιγμή που περισσότερα αισθήματα αρχίζουν να αναπτύσσονται.

Πορτοκάλια στον Ήλιο

Η ταινία περιγράφει την ιστορία της Μάργκαρετ Χάμφρεϊς, μιας κοινωνικής λειτουργού από το Νότινγκχαμ, η οποία ξεσκέπασε ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών: την οργανωμένη απέλαση παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Του Τζιμ Λόουτς με τους Χιούγκο Γουίβινγκ και Έμμα Γουάτσον.

Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια

Η Όντρεϊ Χέμπορν ταιριάζει στα καλοκαιρινά κινηματογραφικά βράδια. Το «Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια» του Γουίλιαμ Ουάιλερ, την παρακολουθεί στις προσπάθειες της να κλέψει από παρισινό μουσείο ένα άγαλμα, προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Στην επιχείρηση θα εμπλακεί και ένας άνδρας (ο Πήτερ Ο’ Τουλ).

Blackmail

Σε επανέκδοση κυκλοφορεί η ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ, του 1929, η οποία υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του ως μάστορα του σασπένς. Ηρωίδα είναι μια νεαρή κοπέλα που ύστερα από μια φιλονικία με τον φίλο της και ντετέκτιβ της Σκόντλαντ Γιαρντ, καταλήγει στο διαμέρισμα ενός ζωγράφου, στον οποίο δέχεται να ποζάρει γυμνή. Αυτός προσπαθεί να τη βιάσει και η ηρωίδα τον σκοτώνει. Κάποιος την βλέπει να βγαίνει από το διαμέρισμα και αρχίζει να την εκβιάζει. Το σενάριο συνυπογράφει ο Άλφρεντ Χίτσκοκ με τον Τσαρλς Μπένετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024