Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μουσικοί της περιφέρειας «επισκέπτονται» το κέντρο της Αθήνας

Μουσικοί της περιφέρειας «επισκέπτονται» το κέντρο της Αθήνας

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ - αφιέρωμα στους «Δημιουργούς της Περιφέρειας» διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Από την Πέμπτη 7 έως το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 διακεκριμένοι μουσικοί που ζουν και εργάζονται μακριά από την Αθήνα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε τρεις συναυλίες (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι).

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ – αφιέρωμα στους «Δημιουργούς της Περιφέρειας» διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Από την Πέμπτη 7 έως το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 διακεκριμένοι μουσικοί που ζουν και εργάζονται μακριά από την Αθήνα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε τρεις συναυλίες (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι).

Η φιλοσοφία του Φεστιβάλ είναι να υπάρξει ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μουσικών της πρωτεύουσας και αξιόλογων δημιουργών της περιφέρειας, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπινους εκείνους πυρήνες που γράφουν την ιστορία της πόλης τους.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη και η αποκατάσταση καλλιτεχνών που δεν έχουν τύχει της πρέπουσας προσοχής.

Με το σκεπτικό αυτό, ο συνολικός χάρτης που θα διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο, σκοπεύει να αποδείξει ότι η Ελλάδα αναπνέει καλλιτεχνικά σε όλη της την επικράτεια.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις συναυλίες με τους: Ψαραντώνη (Κρήτη), Χειμερινούς Κολυμβητές (Θεσσαλονίκη) και Ross Daily (Κρήτη), αλλά και μικρότερα μουσικά σχήματα, που το αθηναϊκό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Αναλυτικά, την Πέμπτη 7 του μηνός θα συνυπάρξουν στη σκηνή ο Ψαραντώνης, το μουσικό σχήμα «Γιάλα», που γράφει τη δική του μουσική, γεφυρώνοντας την παράδοση με τη νέα σκηνή του ελληνικού τραγουδιού, η Ειρήνη Σακαλή και ο τροβαδούρος Γιώργος Μπάιλας, ο οποίος μπορεί να συλλαμβάνει νέες ιδέες στην ελληνική μουσική και να τις μετουσιώνει σε δημιουργία στον τόπο του.

Τη δεύτερη ημέρα 8 Ιουλίου, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια από τις μακροβιότερες μουσικές παρέες, αυτή των «Χειμερινών Κολυμβητών» από τη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους, το συγκρότημα «Ώτα Ακούειν», από τη Σύρο, που με τον δημιουργό του – μαθηματικό Μιχάλη Λαμπρίδη, θα παρουσιάσουν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Την τελευταία βραδιά, Σάββατο 9 Ιουλίου, το συγκρότημα «Νεύσις» από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σηκώνει την αυλαία παίζοντας συνθέσεις του νεαρού Σοφοκλή Κοσκινά, που κινούνται σε ένα ιδιαίτερο ύφος με έντονα μεσογειακά χρώματα.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Ιρλανδού Ross Daly, του οποίου η δραστηριότητα αποτελεί ένα διαρκές, ζωντανό, ανοιχτό εργαστήριο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους κορυφαίους μουσικούς της Μεσογείου. Μαζί του στη σκηνή ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Zohar Fresco και η Κέλυ Θωμά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Ώρα έναρξης : 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Προπώληση: Metropolis, Public & Τεχνόπολις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024