Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Τέσσερις μόλις ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Η περιπέτεια φαντασίας του Μάικλ Μπέι, Transformers, Η περίπτωση Λάρι Κράουν του Τομ Χανκς, το... οσκαρούχο Χρίσμα και η επανέκδοση της Λεωφόρου της Δύσεως του Μπίλι Γουάιλντερ.

Τέσσερις μόλις ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Η περιπέτεια φαντασίας του Μάικλ Μπέι, Transformers, Η περίπτωση Λάρι Κράουν του Τομ Χανκς, το… οσκαρούχο Χρίσμα και η επανέκδοση της Λεωφόρου της Δύσεως του Μπίλι Γουάιλντερ.

Transformers: Dark of the moon

Το τρίτο μέρος του… ρομποτικού έπους του Μάικλ Μπέι, με πρωταγωνιστή τον Σάια Λα Μπεφ έχει στο επίκεντρό του ένα σαϊμπερτρονικό αεροσκάφος το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στη σελήνη. Autorobots και Decepticons θα ξεκινήσουν μια μάχη για το ποιος θα φτάσει πρώτος σε αυτό. Με τον Μάικλ Μπέι στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι οι σκηνές δράσης θα είναι εντυπωσιακές. Ωστόσο, ακόμα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης φαίνεται πως έχει κουραστεί από τα Transformers και πρόσφατα δήλωσε –όπως και ο πρωταγωνιστής- ότι αυτή είναι η τελευταία ταινία Transformers που σκηνοθετεί.

Η περίπτωση Λάρι Κράουν

Στο είδος που αγάπησε επιστρέφει ο Τομ Χανκς: αυτό της ρομαντικής κομεντί. Αλλά μιας ρομαντικής κομεντί στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Όταν ο Λάρι Κράουν απολύεται από το κατάστημα στο οποίο δουλεύει, αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή. Επιστρέφει στα θρανία του πανεπιστημίου, γνωρίζει μια ομάδα φοιτητών με βέσπες και ερωτεύεται την καθηγήτριά του, την οποία ερμηνεύει η Τζούλια Ρόμπερτς. Η σκηνοθεσία είναι του Τομ Χανκς και το σενάριο του ιδίου και της «δικής» μας, Νία Βάρνταλος.

Το Χρίσμα

Άργησε, αλλά έφτασε. Ο λόγος για το Χρίσμα (ξένος τίτλος Animal Kingdom), το οποίο ξεχώρισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς και έφτασε μέχρι τα Όσκαρ. Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία του 17χρονου J (Τζέιμς Φρέσεβιλ), που πηγαίνει να μείνει στο σπίτι της γιαγιάς του (υποψήφια για Όσκαρ Β’ ρόλου η Τζάκι Γουίβερ) όταν η μητέρα του πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης. Όταν ένας από τους θείους του δέχεται τα πυρά τις αστυνομίας, ένας άλλος (Μπεν Μέντελζον) πείθει τα αδέλφια του να εκδικηθούν την αστυνομία. Ο μικρός J θα εμπλακεί με μη αναμενόμενες συνέπειες. Η ταινία είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μισό και ξεχώρισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Η Λεωφόρος της Δύσεως

Η κλασική ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ με τον Γουίλιαμ Χόλντεν και την Γκλόρια Σουάνσον προβάλλεται αυτή την εβδομάδα σε επανέκδοση. Η Νόρμα Ντέσμοντ είναι μια ξεπεσμένη παλιά σταρ του βωβού κινηματογράφου, και ο Τζόε Γκίλις ένας ανερχόμενος σεναριογράφος που μένει στην έπαυλή της, βοηθώντας την να κάνει μια δυναμική επιστροφή στο σινεμά. Με τον καιρό αρχίζει να νιώθει σαν φυλακισμένος, εκείνη όμως δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει έτσι εύκολα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024