Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον «Μαχαιροβγάλτη» βραβείο καλύτερης ταινίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες

Στον «Μαχαιροβγάλτη» βραβείο καλύτερης ταινίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες

Ο Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη κατέκτησε τον Χρυσό Ορφέα Καλύτερης Ταινίας του 5ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα το Γάλα του Γιώργου Σιούγα. Τιμητικό βραβείο συνολικής προσφοράς δόθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη κατέκτησε τον Χρυσό Ορφέα Καλύτερης Ταινίας του 5ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα το Γάλα του Γιώργου Σιούγα.

Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σωματείου Σεναριογράφων στο Μπέβερλι Χιλς.

Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία Χωρίς Σύνορα, Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας στην ταινία Τα Παιδία Δεν Παίζει και Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους απέσπασε το RF.

Τιμητικό βραβείο συνολικής προσφοράς δόθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Άλεξ Αγκο (Διευθυντή προγραμμάτων στην Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας), Ρόμπερτ Κέλερ (κριτικό κινηματογράφου), Τζόνι Τζένσεν (Διευθυντή Φωτογραφίας σε πολλές χολιγουντιανές ταινίες και σκηνοθέτη τηλεοπτικών σειρών), Ανίκο Ίμρε (καθηγήτρια Παγκόσμιων Media και Πολιτιστικών Σπουδών της Σχολής Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας) και Λεβ Σπάιρο (σκηνοθέτη τηλεοπτικών εκπομπών καθώς και κινηματογραφικών ταινιών).

Κατά τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες προβλήθηκαν συνολικά 21 ταινίες.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ έγιναν με το ντοκιμαντέρ Η Βάρδια του Πελεκάνου της Λίας Μπίνζερ. Προβλήθηκαν, επίσης, το ντοκιμαντέρ του Ρόη Σερ Γλυκό μου Καναρίνι, συμπαραγωγή εταιριών από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Γαλλία, η ταινία Στρέλλα του Πάνου Κούτρα, η Μπιλόμπα της Σοφίας Παπαχρήστου, Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα του Παναγιώτη Κραβά, Το Χάρισμα της Χριστίνας Ιωακειμίδη, Η ιστορία του Σταν Λι των Γουΐλ Ες, Τέρι Ντούγκας και Νίκης Φράκη, 1,2 Εκατομμύρια Παιδιά ταινία κινουμένων σχεδίων της Έφης Παπά, 13 ½ του Χάρη Βαφειάδη, Άλτερ του Πέτρου Αντωνιάδη, Σχόλιο των Τζόναθαν Κρόου και Τζον Καπέλος, Ο Μάριος και το Γεράκι του Γιάννη Βουγιούκα, Πυραμίδες της Αθήνας της Γιολάντας Μαρκοπούλου, Ο Σκύλος του Νίκου Χαραλαμπόπουλου και Τι Ώρα θα Γυρίσεις; της Μαριτίνας Πάσαρη.

Μια από τις καινοτομίες του φετινού Φεστιβάλ ήταν ότι δεν περιορίστηκε μόνον σε παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, αλλά περιέλαβε και άλλες δημιουργίες, από έναν ευρύτερο χώρο, για να υπογραμμίσει τις αλλαγές που επέρχονται στην διανομή ανεξάρτητων ταινιών, σε διεθνές επίπεδο.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Φωνής της Αμερικής, προστέθηκε ένα πρόγραμμα, με την επωνυμία «Σταυροδρόμι Συνόρων: Ξένες Ταινίες στο Χόλιγουντ», στο πλαίσιο του οποίου ομάδα εμπειρογνωμόνων εξέτασε εναλλακτικές μεθόδους προώθησης ταινιών πέραν των καθιερωμένων παραδοσιακών τρόπων. Αξιολογήθηκαν, ακόμη, οι προοπτικές που διαγράφονται για τις ξένες ταινίες στην Αμερικανική και την διεθνή αγορά, αλλά και ανταλλάχτηκαν ιδέες γύρω από θέματα, όπως η διεθνής εκπροσώπηση των εταιρειών κινηματογραφικής παραγωγής και η χρήση εναλλακτικών τρόπων προώθησης και διανομής ταινιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024