Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικός Χρυσός Φοίνικας στον μύθο του γαλλικού σινεμά Ζαν Πολ Μπελμοντό

Ειδικός Χρυσός Φοίνικας στον μύθο του γαλλικού σινεμά Ζαν Πολ Μπελμοντό

Με ειδικό Χρυσό Φοίνικα τιμήθηκε την Τρίτη ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος αποθεώθηκε από αυτούς που βρέθηκαν στην αίθουσα Κλοντ Ντεμπισί. Παρόντες στην τελετή στις Κάννες ήταν πολλοί φίλοι του «άσχημου γόη» του γαλλικού σινεμά, ανάμεσά τους ο Κλοντ Λελούς και η Κλαούντια Καρντινάλε.

Με ειδικό Χρυσό Φοίνικα τιμήθηκε την Τρίτη ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος αποθεώθηκε από αυτούς που βρέθηκαν στην αίθουσα Κλοντ Ντεμπισί. Παρόντες στην τελετή στις Κάννες ήταν πολλοί φίλοι του διάσημου ηθοποιού, ανάμεσά τους ο Κλοντ Λελούς και η Κλαούντια Καρντινάλε.

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Μπάρμπαρα Γκαντόλφο, ο 78χρονος Ζαν Πολ Μπελμοντό μπήκε στην αίθουσα και ευχαρίστησε το κοινό.

«Ευχαριστώ όλους εσάς τους φίλους μου, αλλά ευχαριστώ και όλους όσους δεν γνωρίζω μέσα σε αυτήν την αίθουσα» είπε ο «άσχημος γόης» του γαλλικού σινεμά. Και ύστερα πέταξε το μπαστούνι που κρατούσε και αποθεώθηκε από το κοινό.

Χαμογελαστός, παίζοντας με το μπαστούνι του, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί.

Λίγο νωρίτερα φωτογράφοι από όλο τον κόσμο είχαν αφήσει τις φωτογραφικές τους μηχανές, προκειμένου να τον χειροκροτήσουν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, δήλωσε ότι προσπαθούσε εδώ και αρκετά χρόνια να τον πείσει να δεχθεί αυτό το βραβείο.

Με ένα τσιγάρο μόνιμα κρεμασμένο στα χείλη του, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς κινηματογραφικούς αστέρες, και ήταν κάποτε γνωστός ως ο Γάλλος Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Ο Μπελμοντό υπήρξε κατά κάποιο τρόπο «σύμβολο» του γαλλικού σινεμά, σε μια πορεία που εκτοξεύτηκε με το Με Κομμένη την Ανάσα του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του, ο Μπελμοντό πρωταγωνίστησε σε σημαντικές ταινίες, όπως ο Εφημέριος του Ζαν Πιερ Μελβίλ, το Une Femme Est Une Femme του Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο Χαφιές του Μελβίλ, ο Τρελός Πιερό και πάλι του Γκοντάρ, η Σειρήνα του Μισσισιπί του Φρανσουά Τριφό, ο Άνθρωπος από το Ρίο και το Borsalino.

Με αφορμή τη βράβευσή του προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ των Βενσάν Περό και Τζεφ Ντόμενεχ με τίτλο Belmondo…Itineraire, μια καινούργια κόπια του Magnifique του Φιλίπ ντε Μπροκά, αλλά και το Cent Mille Dollars au Soleil του Ανρί Βερνέιγ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024