Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενθουσίασε το «The Artist» στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών

Ενθουσίασε το «The Artist» στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η προβολή της ταινίας «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, μια ταινία-φόρο τιμής στον βωβό κινηματογράφο. Με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ασχολείται η ταινία του Άκι Καουρισμάκι, «L' Havre». Ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι η ταινία του θα μπορούσε να εκτυλίσσεται οπουδήποτε στην Ευρώπη, κυρίως σε «Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία». «Το πρόβλημα δεν είναι οι χώρες, αλλά η αδράνεια των πολιτικών που δεν μπορούν να αφήσουν τα ξενοδοχεία και τις Μερσεντές τους και να ασχοληθούν σοβαρά με την λύση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης» δήλωσε.

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η προβολή της ταινίας «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, μια ταινία-φόρο τιμής στον βωβό κινηματογράφο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Χόλιγουντ του 1927. Ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ένας επιτυχημένος αστέρας του βωβού κινηματογράφου. Η άφιξη των ομιλούντων ταινιών θα σηματοδοτήσει το τέλος της καριέρας του.

Στο πλευρό του, η Πέπυ Μίλερ, μια νεαρή κομπάρσος, πρόκειται να αναδειχθεί σε μεγάλο κινηματογραφικό αστέρι. Η ταινία μιλά για τον έρωτά τους και το πώς οι νέες συνθήκες, η διασημότητα και τα χρήματα θα την επηρεάσουν.

Η βουβή αυτή κομεντί χαρακτηρίστηκε ως η «ευχάριστη έκπληξη» του Φεστιβάλ.

Άρεσε, μάλιστα, τόσο πολύ στους διοργανωτές, ώστε να μεταφερθεί την τελευταία στιγμή από τις προβολές «εκτός συναγωνισμού» στο διαγωνιστικό τμήμα.

Ο Καουρισμάκι και η μετανάστευση

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θίγει ο Φινλανδός σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι, του οποίου η ταινία «L’ Havre» συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Το «L’ Havre» είναι μια κωμωδία καταστάσεων που παρακολουθεί έναν ηλικιωμένο πρώην συγγραφέα που έχει αυτοεξοριστεί στην πόλη L’ Havre, όπου εργάζεται ως λούστρος. Οι συνθήκες τις ζωής του αλλάζουν όταν συναντηθεί με ένα αγόρι από την Αφρική που θέλει να πάει στο Λονδίνο για να συναντήσει την οικογένειά του. Ο άνδρας αποφασίζει να τον βοηθήσει ακόμα και με κίνδυνο να βρεθεί στη φυλακή.

«Μια ιστορία σαν αυτή θα μπορούσε να λάβει χώρα οπουδήποτε στην Ευρώπη εκτός ίσως από το Βατικανό -ή μήπως ειδικά εκεί;» δήλωσε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας.

«Τα πιο λογικά μέρη θα ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Ισπανία διότι αυτές οι χώρες υφίστανται την πιο μεγάλη πίεση. Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι στις ίδιες τις χώρες αλλά στην αδράνεια των πολιτικών που δεν μπορούν να αφήσουν τα ξενοδοχεία και τις Μερσεντές τους και να ασχοληθούν σοβαρά με την λύση του. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο έτσι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024