Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Μαΐου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Μαΐου

Επτά ταινίες έρχονται αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει η τρυφερή και παράξενη «Ατίθαση Λίλι», η οποία κέρδισε και το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο πρόσφατο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Επτά ταινίες έρχονται αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει η τρυφερή και παράξενη «Ατίθαση Λίλι», η οποία κέρδισε και το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο πρόσφατο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr


Ατίθαση Λίλι

Η ταινία της Φαμπιέν Μπερτό είναι παράξενη, αθώα, απόκοσμη και μυστηριώδης. Ακόμα και ενοχλητική. Αλλά, πάντως, τρυφερή και βαθύτατα ανθρώπινη.
Η μητέρα της Λίλι και της Κλάρα πεθαίνει ξαφνικά. Η Λίλι που δεν μπορεί να μείνει μόνη της (είναι μια σχεδόν προβληματική προσωπικότητα) βασίζεται στην Κλάρα, η οποία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη ζωή της στην πόλη για να μείνει με τη Λίλι στο αγρόκτημα των γονιών της. Η Λίλι λέει ό,τι της κατεβαίνει στο κεφάλι, δεν προσέχει τους καλούς της τρόπους, επιζητά το σεξ με έναν τρόπο άγριο, της αρέσει να γδέρνει ζώα και να φτιάχνει γούνινα αντικείμενα και οι συναισθηματικές της εξάρσεις είναι έντονες. Η Κλάρα είναι σταθερή, ήρεμη, υπομονετική, το αντίπαλον δέος της Λίλι, η «τέλεια κόρη» που ποτέ δεν ήταν εκείνη. Οι δύο κόσμοι τους καλούνται να γεφυρωθούν. Στην πορεία συγκρούσεις, ευτράπελα, αλλά και φοβίες θα φέρουν τα δύο κορίτσια πιο κοντά.
Το φιλμ της Μπερτό είναι αναζωογονητικό. Αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα της ηρωίδας της, δεν την κρίνει, την παρατηρεί. Οι εικόνες εκθαμβωτικές: το πως στήνει τα κάδρα, το πως χειρίζεται την κάμερα και το πως χρησιμοποιεί τα χρώματα κάνουν την ταινία της Φ.Μπερτό μια κινούμενη έκθεση φωτογραφίας. Με ουσία, όχι μόνο με πόζα.

Chongqing Blues

Ο καπετάνιος Λιν επιστρέφει μετά από ένα ταξίδι διάρκειας 6 μηνών, για να μάθει ότι ο 25χρονος γιος του, Λιν Μπο, δολοφονήθηκε από την αστυνομία. Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τι συνέβη, συνειδητοποιεί ότι ήξερε ελάχιστα για τον ίδιο του το γιο. Ξεκινά ένα ταξίδι για το Τσονγκτσινγκ, μια πόλη στην οποία είχε μείνει στο παρελθόν. Στην πορεία θα ανακαλύψει πόσο επέδρασε η απουσία του στη ζωή του Λιν Μπο. Η ταινία αποτελεί μια ταινία δρόμου –κυριολεκτικά-, αλλά και μεταφορικά ένα ταξίδι στα βάθη της ψυχής του ήρωα.
Ενα είδος road movie, αλλά και ένα εσωτερικό οδοιπορικό στον ίδιο τον ήρωα. Σκηνοθετεί ο Σιαοσουάι Γουάνγκ.

Ανήλικος Δολοφόνος

Το Brighton Rock είναι βασισμένο στο διάσημο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν που γράφτηκε το 1939. Η συμμορία που ανήκει ο νεαρός Πίνκι διαπράττει μια δολοφονία, μάρτυρας της οποίας γίνεται η νεαρή σερβιτόρα Ρόουζ. Ο Πίνκι την προσεγγίζει ερωτικά για να μάθει τι γνωρίζει και να εξασφαλίσει ότι δεν θα μιλήσει στην αστυνομία. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι έρωτα, εξουσίας και εμπιστοσύνης. Το μυθιστόρημα είχε γίνει ξανά ταινία το 1947 από τον Τζον Μπούλντινγκ, ένα εξαιρετικό φιλμ νουάρ με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Ατένμπορό. Οι ξένοι κριτικοί αναφέρουν ότι το «ριμέικ» -αν και ο σκηνοθέτης επιμένει ότι δεν πρόκειται για τέτοιο, υπολείπεται αρκετά της κλασικής ταινίας. Πρωταγωνιστούν Σαμ Ράιλι, Αντρέα Ράιζμποροου, Έλεν Μίρεν, Τζον Χερτ. Σκηνοθετεί ο Ρόουαν Τζόφε.

Η Τελευταία Ακροβάτις της Μαδρίτης

Η ταινία που απέσπασε το ασημέντιο λιοντάρι σκηνοθεσίας και το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το Balada Triste de Trompeta εκτυλίσσεται το 1937 στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου: O Παλιάτσος επιστρατευμένος από την Πολιτοφυλακή, ηγείται με αμφίεση κλόουν του λουτρού αίματος κραδαίνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι εναντίον των στρατιωτών της Εθνοφυλακής του Φράνκο. 1973, Μαδρίτη: Ο Χαβιέ, ο γιος του παλιάτσου που ζητά εκδίκηση, βρίσκει δουλειά ως Λυπημένος Παλιάτσος σε ένα τσίρκο, όπου θα γνωρίσει τον Σέρτζιο. Ο Σέρτζιο είναι ο βίαιος αστέρας του τσίρκου ως Τρελός Παλιάτσος και ο εραστής της Νατάλια, της σαγηνευτικής αλλά και σκληρής ακροβάτισσας. Αυτή είναι και η αρχή της ιστορίας στην οποία ο Χαβιέ και ο Σέρτζιο, ωθούμενοι από έρωτα, οργή, απελπισία και λαγνεία, θα οδηγηθούν σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων για να κερδίσουν την αγάπη της τελευταίας ακροβάτισσας της Μαδρίτης… Στην κριτική του το Hollywood Reporter έκανε λόγο για μια ταινία με εντυπωσιακή αρχή, μια δυναμικότητα που δεν συνεχίζεται και στην υπόλοιπη ταινία.

Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο

Πέμπτη ταινία της σειράς Fast And Furious έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για τους φαν των αυτοκινήτων και της ταχύτητας. Οι Πολ Γουόκερ και Βιν Ντίζελ συναντιούνται ξανά, αυτή τη φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προκειμένου να αναλάβουν μια τελευταία αποστολή. Σκηνοθετεί ο Τζάστιν Λιν.

Αληθινός Φασισμός

Σε επανέκδοση κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ του Μιχαήλ Ρομ, το οποίο εξετάζει το γιατί ο φασισμός κατάφερε να παρασύρει τις μάζες. Το ντοκιμαντέρ, με υλικό από πολεμικά αρχεία της ΕΣΣΔ, της Γερμανίας και της Πολωνίας, αλλά και από τα απόρρητα αρχεία του χιτλερικού υπουργείου προπαγάνδας και ταινίες της Λένι Ρίφερνσταλ, δεν μένει σε μια ξερή παράθεση ιστορικών ντοκουμέντων. Αντίθετα, μέσα από μια ψυχολογική περισσότερο ερμηνεία, αγγίζει ουσιαστικά το ζήτημα του φασισμού και του πώς κατάφερε να παραπλανήσει μαζικά μαζική παραπλάνηση στην οποία οδηγήθηκαν.

Το κορίτσι του Σαλέ

Αυτή την εβδομάδα έρχεται στις αίθουσες και η κομεντί Το Κορίτσι του Σαλέ. Η 19-χρονη Κιμ (Φελίσιτι Τζόουνς), πρώην πρωταθλήτρια στο skateboard και νυν υπάλληλος σε φαστφουντάδικο, βρίσκει δουλειά ως βοηθός σε σαλέ σε ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί ανακαλύπτει το ταλέντο της στο skateboard, ενώ προσελκύει και το αγόρι (Εντ Γουέστγουικ) που είναι ωραίος και (φυσικά, όπως γίνεται σε τέτοιες ταινίες) είναι και πλούσιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024