Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσε η αυλαία για τον μεγάλο κωμικό Θανάση Βέγγο

Έπεσε η αυλαία για τον μεγάλο κωμικό Θανάση Βέγγο

Το μεσημέρι της Τετάρτης είπαν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον λατρευτό ηθοποιό Θανάση Βέγγο. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στην Αγία Μαρίνα, στο Θησείο. «Αγγελική, ειλικρινή ψυχή, άνθρωπο του Θεού» χαρακτήρισε τον «καλό άνθρωπο» ο πνευματικός του πατήρ Γεώργιος, στον επικήδειο που εκφώνησε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης είπαν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον λατρευτό ηθοποιό Θανάση Βέγγο. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στην Αγία Μαρίνα, στο Θησείο.

Από νωρίς το μεσημέρι, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο προαύλιο χώρο της μικρής εκκλησίας, όπου εψάλη λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία.

Αυτή άλλωστε ήταν και μια από τις επιθυμίες του δημοφιλούς και αγαπητού ηθοποιού, ο οποίος κράτησε ως το τέλος τη διακριτικότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη του την καριέρα.

Ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος είχε αποφασίσει οι τίτλοι τέλους να γραφτούν στην αθηναϊκή γραφική εκκλησία, καθώς με την ευρύτερη περιοχή του Θησείου τον συνέδεαν πολλές αναμνήσεις από κινηματογραφικά γυρίσματα.

«Αγγελική, ειλικρινή ψυχή, άνθρωπο του Θεού» χαρακτήρισε τον «καλό άνθρωπο» ο πνευματικός του πατήρ Γεώργιος, στον επικήδειο που εκφώνησε.

Εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η Λίλα Καφαντάρη έκανε λόγο «για την προσφορά του ηθοποιού στην τέχνη, με πραγματική αγάπη για τον άνθρωπο και απόλυτη συναίσθηση της συναδελφικότητας.

«Έγινε παράδειγμα εντιμότητας και ανθρωπιάς. Στην ζωή του υπερασπίστηκε το δίκαιο ακόμα και όταν αυτό δεν υπήρχε».

Ο παλιός του αγαπημένος φίλος και συνάδελφος Γιάννης Βογιατζής με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε τον «καλύτερο άνθρωπο» που γνώρισε στην ζωή του.

Παρούσα και η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, που αποχαιρέτησε με τις μελαγχολικές της νότες, τον εκλιπόντα.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν: ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, ο Μίκης Θεοδωράκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δήλωσε: «Αποχαιρετάμε έναν λαμπρό ηθοποιό. Ήταν αγωνιστής από νεαρή ηλικία και η ζωή του σημαδεύτηκε από την διετή κράτηση στην Μακρόνησο. Αυτό το ξερονήσι τον διαπαιδαγώγησε να έχει μία στάση ανυπακοής, διεκδικητική και ανθρώπινη».

Δεν έλειψαν οι δηλώσεις ανθρώπων του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024