Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντάρεν Αρονόφσκι πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Μαύρου Κύκνου Ντάρεν Αρονόφσκι ορίστηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ανοίγει φέτος τις πύλες του στις 31 Αυγούστου. Η οργανωτική επιτροπή της Μόστρα χαρακτηρίζει τον 42χρονο Αρονόφσκι ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σημερινής κινηματογραφικής σκηνής. Ο Μαύρος Κύκνος είχε προβληθεί στην εναρκτήρια τελετή της περσινής Μόστρα.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Μαύρου Κύκνου Ντάρεν Αρονόφσκι ορίστηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ανοίγει φέτος τις πύλες του στις 31 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Αρονόφσκι είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι, την ανώτατη διάκριση του Φεστιβάλ Βενετίας, το 2008 με την ταινία του Ο Παλαιστής, ενώ ο Μαύρος Κύκνος είχε προβληθεί στην εναρκτήρια τελετή της περσινής Μόστρα.

Η ταινία υμνήθηκε από τους κριτικούς και επιβραβεύθηκε εμπορικά από το κινηματογραφόφιλο κοινό.

Η ταινία προτάθηκε για πέντε Όσκαρ, μεταξύ αυτών Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, αλλά κατέληξε με ένα μόνο χρυσό αγαλματάκι -εκείνο του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο της μπαλαρίνας.

Στην ανακοίνωσή της, η οργανωτική επιτροπή του βενετσιάνικου Φεστιβάλ, χαρακτηρίζει τον 42χρονο Αρονόφσκι ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σημερινής κινηματογραφικής σκηνής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024