Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστήρια του Νείλου και ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τα μυστήρια του Νείλου και ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια νέα ταινία θόλου με τίτλο τα «Τα μυστήρια του Νείλου», θα παρουσιάσει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 4 Μαΐου και οι προβολές θα συνεχιστούν καθ' όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα, το Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιάσει στους επισκέπτες του την έκθεση φωτογραφίας «Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από την μόνιμη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών».

Μια νέα ταινία θόλου με τίτλο τα «Τα μυστήρια του Νείλου», θα παρουσιάσει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 4 Μαΐου και οι προβολές θα συνεχιστούν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

«Τα μυστήρια του Νείλου», μία περιπέτεια παραγωγής των Orbita Max και MacGillivray Freeman Films, ταξιδεύουν τους θεατές στην αφρικανική ήπειρο, σε μία περιπετειώδη αποστολή, στον πιο μεγάλο και επικίνδυνο ποταμό του πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο. Πρόκειται για μία εικονική μεταφορά από την Αιθιοπία, τη λίμνη Τάνα και το Σουδάν έως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο.

Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες μια πραγματική εξερευνητική αποστολή, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με επικίνδυνους κροκόδειλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες, όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον καυτό ήλιο της ερήμου, σε μία προσπάθεια να διανύσει τα 3.250 μίλια του ποταμού και να γίνει έτσι η πρώτη αποστολή στην ιστορία, που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο το Γαλάζιο Νείλο, από τις πηγές του ώς τη θάλασσα.

Για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι εξερευνητές Μπράουν και Σκατούρο έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς», κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων «Έβερεστ», που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιάσει στους επισκέπτες του, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από την μόνιμη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επιλεγμένες φωτογραφίες από τα πιο χαρακτηριστικά, αλλά και μεγάλης σπουδαιότητας, εκθέματα της Συλλογής και να γνωρίσει καλύτερα τον μεγάλο αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, που αναπτύχθηκε γύρω από το Νείλο.

Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου και θα παραμείνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου έως το τέλος του ίδιου μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024