Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου

Ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Νίκος Παπάζογλου έχασε την Κυριακή την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών. Η κηδεία του θα γίνει τη Μ.Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Νίκος Παπάζογλου έχασε την Κυριακή τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών.

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία του στο μουσικό στερέωμα της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα ο αγαπημένος ερμηνευτής υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες. Ο Ν.Παπάζογλου κατέληξε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινώντας από νωρίς την πορεία του στη μουσική με τους Olympians, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Ν.Παπάζογλου βρέθηκε στο Άαχεν με τους Zealot, και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Μιλάνο, επέστρεψε στη Ελλάδα.

Έγινε γνωστός μετά τη συνεργασία του με τον Μανώλη Ρασούλη, το Nίκο Ξυδάκη και το Διονύση Σαββόπουλο, επηρέαζοντας με τη σειρά του πλήθος Ελλήνων μουσικών της επόμενης γενιάς.

Με τους Ρασούλη, Ξυδάκη και Σαββόπουλο, έβαλε το 1978 την υπογραφή του στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς», που τον καθιέρωσε.

Στην Τούμπα, δημιούργησε το στούντιο Αγροτικόν, όπου ηχογραφούσε τις δουλειές του, ενώ συνεργάστηκε, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, με τον Μανώλη Λιδάκη, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Νένα Βενετσάνου και τη Γλυκερία. Με το συγκρότημα «Λοξή Φάλαγγα» έδινε συναυλίες το καλοκαίρι σε ολόκληρη τη χώρα.

Στςου δίσκους του συγκαταλέγονται «Τα Δήθεν», το «Χαράτσι», το «Μέσω Νεφών» το «Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα» και, τελευταία, η «Μάισσα Σελήνη».

Eκφράζοντας τα συλληπητήριά στους οικείους του Ν.Παπάζογλου, ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος ανέφερε πως η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού και πως τα τραγούδια και η φωνή του Νίκου Παπάζογλου είναι «πολύτιμος θησαυρός της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης».

Ο Νίκος Παπάζογλου αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Βαρβάρα και τα δύο τους παιδιά, Αλέξανδρο και Αδελαΐδα. Η κηδεία του θα γίνει στις 16:00 τη Μ.Δευτέρα από τον ναό του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024