Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπόλεμη ζώνη και μια «καταραμένη» συγγραφέας στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Εμπόλεμη ζώνη και μια «καταραμένη» συγγραφέας στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Με τρία παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, ένα αγόρι στο Αφγανιστάν και την ιστορία της «πτώσης» της Βρετανίδας συγγραφέως Άντρια Ντάνμπαρ και της κόρης της, συνεχίστηκε το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα. Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ.

Με τρία παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, ένα αγόρι στο Αφγανιστάν και την ιστορία της «πτώσης» της Βρετανίδας συγγραφέως Άντρια Ντάνμπαρ και της κόρης της, συνεχίστηκε το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον «The Arbor» παρακολουθούμε ένα παράξενο πείραμα. Η δημιουργός Κλιό Μπερνάρντ πήρε συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που έζησαν κοντά στην Άντρια Ντάνμπαρ και στη συνέχεια δραματοποίησε την ιστορία της, με ηθοποιούς να εκφωνούν με playback της μαρτυρίες των συνεντευξιαζόμενων.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Άντρια Ντάνμπαρ, η οποία σε ηλικία 19 ετών έγραψε ένα θεατρικό έργο (το The Arbor), που έλαβε διθυραμβικές κριτικές και ανέβηκε στο Royal Court του Λονδίνου. Η Ντάνμπαρ έκανε τρία παιδιά με διαφορετικούς άνδρες, κύλησε σε έναν κόσμο καταχρήσεων και τελικά πέθανε σε ηλικία 29 ετών.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία όχι μόνο της Ντάνμπαρ, αλλά και της κόρης της, Λορέιν, που έζησε μια ζωή το ίδιο δύσκολη με τη μητέρα της.

Με μια ιστορία που είναι μεν ντοκιμαντέρ, αλλά έχει και στοιχεία ταινίας μυθοπλασίας, η Μπερνάρντ κατάφερε να κατασκευάσει μια ταινία που εντυπώνεται στο μυαλό του θεατή, έχοντας στη διάθεσή της σημαντικές συνεντεύξεις και πολύ καλούς ηθοποιούς.

Τρία παιδιά από την ισραηλινή εισβολή του 2008 έως και την κατάπαυση του πυρός στην ταραγμένη Λωρίδα της Γάζας ακολουθεί η Βίμπεκε Λέκεμπεργκ. Το ντοκιμαντέρ της «Τα δάκρυα της Γάζας» επιχειρεί ένα ευρύτερο σχόλιο στον τρόπο που γυναίκες και παιδιά -τα μεγαλύτερα θύματα των πολέμων- αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η πείνα, ο φόβος, η ζωή σε ερείπια.

Στο «Ο μικρός Μιρ – Δέκα χρόνια στο Αφγανιστάν» κάνουμε ένα ταξίδι με συντροφιά τον Μιρ, ένα οκτάχρονο αγόρι, γεμάτο ενθουσιασμό που κατά τη διάρκεια της ταινίας ενηλικιώνεται και φτάνει τα 18 έτη σε μία από τις πιο σκληρές περιοχές του πλανήτη.

Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 20 Μαρτίου.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024