Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από 25 Νοεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από 25 Νοεμβρίου

Δύο ελληνικές ταινίες, ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων και η καινούρια ταινία του Μάικ Λι κάνουν την εμφάνισή τους στις αίθουσες από τις 25 Νοεμβρίου. Παράλληλα, «τρέχει» και το Αφιέρωμα στο Γυμνό στον Κινηματογράφο.

Δύο ελληνικές ταινίες, ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων και η καινούρια ταινία του Μάικ Λι κάνουν την εμφάνισή τους στις αίθουσες από τις 25 Νοεμβρίου. Παράλληλα, «τρέχει» και το Αφιέρωμα στο Γυμνό στον Κινηματογράφο.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο in.gr Ψυχαγωγία

Εγώ, ο Aπαισιότατος

Μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο πανούργος Γκρου σχεδιάζει να κλέψει το φεγγάρι. Στην πορεία υλοποίησης του σχεδίου αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά που… τον θεωρούν μπαμπά τους. Σε σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό.

Μια χρονιά ακόμα

Ο Μάικ Λι (Τυχερή και ευτυχισμένη) επιστρέφει με μια ταινία για τέσσερις εποχές. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας. Οικογένεια και φιλία. Αγάπη και ζεστασιά. Χαρά και λύπη. Ελπίδα και απόγνωση. Συντροφικότητα. Μοναξιά. Μια γέννηση, ένας θάνατος. Η κάμερα του σκηνοθέτη καταγράφει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, τον ανύπαντρο γιο τους και μερικούς φίλους τους, τα προβλήματα και την καθημερινότητά τους, καθώς ο χρόνος περνά. Με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζιμ Μπρόουντμπεντ (Moulin Rouge) και τις Λέσλι Μάνβιλ (Vera Drake) και Ιμέλντα Στάντον (Taking Woodstock).

Ολική Έκλειψη

Στην παραθαλάσσια πόλη Κόμπ της Ιρλανδίας πραγματοποιείται ένα σημαντικό φεστιβάλ λογοτεχνίας. Ο Μάικλ Φαρ (Κιράν Χάιντζ) δουλεύει ως εθελοντής εκεί, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο χαμό της γυναίκας του. Εκεί γνωρίζει τη Λένα (Ίμπεν Χίτζλε) συγγραφέα μεταφυσικών θρίλερ η οποία τον γοητεύει. Στην πόλη όμως φτάνει και ο Νίκολας (Eϊνταν Κουίν) που διεκδικεί και αυτός την Λένα. Η ταινία του Κόνορ ΜακΦέρσον έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Στο ξέσπασμα του φεγγαριού

Η νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη ασχολείται με έναν νεανικό αδιέξοδο έρωτα ανάμεσα σε δύο παιδιά. Μια παλιά βεντέτα εμποδίζει την Αλεξάνδρα και τον Μάνο να είναι μαζί. Με τους Ιωσήφ Μαρινάκη, Κώστα Αποστολάκη, Τάνια Τρύπη, Τζένη Μπότση.

Μοιραία σχέση

Η ερωτική ιστορία του φτωχού Φάνη και της πλούσιας Ανθής, με φόντο τη μετεμφυλιακή Ελλάδα και κάποια πολύτιμα, κρυμμένα έγγραφα. Με τη Νίνα Λοτσάρη.

Machete

Στο πνεύμα των ταινιών Grindhouse, οι Ίθαν Μανίκις και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ δίνουν επιτέλους πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ντάνι Τρέχο. Αυτός στον ρόλο του Ματσέτε έχοντας ξεφύγει οριακά από το θάνατο, προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν. Όταν εμπλέκεται σε συνωμοσία, προσπαθεί να «καθαρίσει το όνομά του και να εκδικηθεί. Στην ταινία εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Άλμπα, Λίντσεϊ Λόχαν και Ντον Τζόνσον.

Ο θάνατος που ονειρεύτηκα

Μια παρέα νεαρών κάπου στην Αθήνα έλκεται από τη σκοτεινή πλευρά. Ένας κύκλος αίματος ανοίγει όταν ο Χρήστος έρχεται στην παρέα. Θα ακολουθήσει μια σειρά εγκλημάτων, αποκρυφιστικές τελετές, καθώς οι έφηβοι προσπαθούν να ανακαλύψουν που ανήκουν. Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κράββας περιγράφει την ταινία ως μια ρομαντική ταινία τρόμου. Με τους Λένα Παπαληγούρα, Τζένη Θεωνά, Γιώργος Σπανιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, διεξάγεται και το Αφιέρωμα στο Γυμνό στον Κινηματογράφο. Επίσης, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος προβάλλεται η νορβηγο-σουηδική ταινία για τη ζωή του Έντβαρντ Μουνχ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024