Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ελληνοκεντρικός μοντερνισμός μέσα από έργα σπουδαίων ζωγράφων στην Galerie Glikas

Ο ελληνοκεντρικός μοντερνισμός μέσα από έργα σπουδαίων ζωγράφων στην Galerie Glikas

Έργα σπουδαίων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν από την ελληνοκεντρική παρακαταθήκη των δασκάλων της Γενιάς του '30 φιλοξενούνται από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2011 στην Galerie Glikas. Μυταράς, Τέτσης, Φασιανός, Σόρογκας, Μακρουλάκης, Μανωλίδης, Καννά είναι μόνο μερικοί από τους ζωγράφους που συμμετέχουν στην έκθεση «Με εφαλτήριο τη Γενιά του '30, τα μεγάλα εργαστήρια και οι επίγονοί τους».

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον Ελληνοκεντρικό Μοντερνισμό εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην Galerie Glikas. Τίτλος της έκθεσης είναι: «Με εφαλτήριο τη Γενιά του ’30, τα μεγάλα εργαστήρια και οι επίγονοί τους».

Πρόκειται για μια έκθεση, όπου παρουσιάζονται ταυτόχρονα σημαντικές προσπάθειες αναγνωρισμένων καλλιτεχνών που αντλούν την έμπνευση τους από την ελληνοκεντρική παρακαταθήκη που κληροδότησαν οι δάσκαλοι της Γενιάς του ’30.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Γιάννης Τσαρούχης, Παναγιώτης Τέτσης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Δημήτρης Μυταράς, Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Θεόδωρος Μανωλίδης, Μιχάλης Μακρουλάκης, Σαράντης Καραβούζης, Γιώργος Ρόρρης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Ειρήνη Καννά, Χρύσα Βέργη, Ευάγγελος Ρήνας, Ραφαήλ Μπάϊκας.

Την έκθεση προλογίζει και επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λίμπερτη Πολύζου που μεταξύ άλλων σημειώνει: «… και ενώ η επιτακτική ανάγκη της επιστροφής στις ρίζες του ελληνικού παρελθόντος φάνταζε ώς μονόδρομος, η μοντέρνα συνθήκη εμβολίαζε τα μύχια του καλλιτεχνικού κόσμου τόσο ώστε να αποκυηθεί ο Ελληνοκεντρικός Μοντερνισμός στο πρόσωπο της Γενιάς του ’30… ».

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 29 Νοεμβρίου στις 20:00 και θα φιλοξενείται στην Galerie Glikas (περιφερειακή Υμηττού, λεωφόρος Κατεχάκη, Ηλιούπολη) μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024