Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρδη 12 εκατ. δολαρίων από την πρώτη δημοπρασία έργων τέχνης της Lehman Brothers

Κέρδη 12 εκατ. δολαρίων από την πρώτη δημοπρασία έργων τέχνης της Lehman Brothers

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια απέφερε η νεοϋορκέζικη δημοπρασία έργων τέχνης, που κοσμούσαν τα κτήρια της άλλοτε πανίσχυρης αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, η οποία κατέρρευσε το 2008. Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και το ευρωπαϊκό σκέλος της δημοπρασίας, στο Λονδίνο. Τα κέρδη από τη δημοπρασία θα καλύψουν μέρος του χρέους της τράπεζας προς τους πιστωτές της, το οποίο φτάνει τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια απέφερε η νεοϋορκέζικη δημοπρασία έργων τέχνης, που κοσμούσαν τα κτήρια της άλλοτε πανίσχυρης αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, η οποία κατέρρευσε το 2008.

Τα κέρδη από τη δημοπρασία, που πραγματοποίησε ο οίκος Sotheby’s, θα καλύψουν μέρος του χρέους της τράπεζας προς τους πιστωτές της, το οποίο φτάνει τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ερχόμενη Τετάρτη, αναφέρει το BBC, θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό σκέλος της δημοπρασίας, στο Λονδίνο από τον οίκο Christie’s.

Τα πιο ακριβά έργα από τη δημοπρασία της Νέας Υόρκης αναδείχθηκαν αυτό της Τζούλι Μεχρέτου από την Αιθιοπία και μια ελαιογραφία του Λίου Γε από την Κίνα.

Το έργο της Μεχρέτου με τίτλο Άτιτλο 1 πωλήθηκε λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ η ελαιογραφία του Λίου με τίτλο The Long Way Home έφτασε τα 962.500 δολάρια.

Και οι δύο τιμές αποτελούν ρεκόρ για έργα των δύο καλλιτεχνών.

Ωστόσο, το έργο του Χιρστ, με τίτλο We’ve Got Style, που είχε αρχικώς εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια, δεν κατάφερε να πωληθεί.

Η χρεοκοπία της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 ήταν η μεγαλύτερη στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ.

Στην ευρωπαϊκή δημοπρασία θα βγουν στο σφυρί έργα των Λούσιαν Φρόιντ και Γκάρι Χιουμ, τα οποία αναμένεται να αποφέρουν 2 εκατ. δολάρια.

Εκτός των έργων τέχνης, στη δημοπρασία θα τεθούν προς πώληση μία ταμπέλα με το σήμα της εταιρείας από τα γραφεία στο Λονδίνο, ένα κουτί με πούρα και ένα κουτάκι με φακελάκια τσάι.

Χωριστά θα πωληθεί μια φωτογραφία του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από τον φωτογράφο Άντρεας Γκούρσκι. Η τιμή της εκτιμάται 150.000 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024