Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ισαμπέλ Αλιέντε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Χιλής

Στην Ισαμπέλ Αλιέντε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Χιλής

Με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Χιλής τιμήθηκε η Ισαμπέλ Αλιέντε, παρά τον έντονο διάλογο που προηγήθηκε μεταξύ των υποστηρικτών του έργου της και όσων τη χαρακτηρίζουν «δημιουργό εμπορικών βιβλίων». Η ίδια είπε ότι δεν περίμενε πως θα της απονεμόταν το βραβείο, αφού «στη Χιλή, όπως και σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι δεν συγχωρούν την επιτυχία, εκτός εάν κάποιος είναι ποδοσφαιριστής»...

Ξέσπασε σε δάκρυα η Χιλιανή συγγραφέας Ισαμπέλ Αλιέντε, καθώς παρέλαβε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της χώρας της.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Ισαμπέλ Αλιέντε ύστερα από έντονο διάλογο στη Χιλή. Από τη μία πλευρά βρέθηκαν οι υποστηρικτές του έργου της Αλιέντε και από την άλλη όσοι ισχυρίζονται ότι η συγγραφέας δεν μπορεί να αναγνωρισθεί ως λογοτέχνης, αλλά απλώς ως δημιουργός «εμπορικών» βιβλίων.

«Εάν το βραβείο δινόταν με απόφαση των συναδέλφων μου, δεν θα το έπαιρνα ποτέ» δήλωσε η Ισαμπέλ Αλιέντε στη χιλιανή τηλεόραση.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα μίας εκστρατείας των αναγνωστών μου. Εγώ δεν θέλω να βρεθώ μπλεγμένη ανάμεσα στα πόδια των αλόγων» υποστήριξε.

Η Αλιέντε, ανιψιά του Χιλιανού πρώην προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, που ζει μόνιμα στην Καλιφόρνια, είναι η Λατινοαμερικανή συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις βιβλίων και τις περισσότερες μεταφράσεις.

Η ίδια δήλωσε, επίσης, ότι δεν περίμενε πως θα της απονεμόταν αυτό το βραβείο. «Στη Χιλή, όπως και σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι δεν συγχωρούν την επιτυχία, εκτός εάν κάποιος είναι ποδοσφαιριστής» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024